logo
RNTV Live

Doi prahoveni au făcut milioane de euro din… pufuleți!

Eliodor-Apostolescu-Catalin-Nour – GUSTO (Large)
Oana Stoica

Eliodor Apostolescu şi Cătălin Nour, doi prieteni din Băicoi, erau în 1992 tinerii pe care locuitorii micului oraş prahovean îi vedeau la colţ de stradă vânzând îngheţată. Acum sunt părinţii brandului de pufuleţi Gusto, o marcă internaţională care a reuşit să îşi croiască loc chiar şi în magazinele de nepătruns: în lanţul de tip hard-discount ALDI din Germania, spre exemplu, unde 90% dintre produse sunt comercializate sub mărci private. Mai mult, anul trecut, pufuleţii româneşti au devenit snaks-ul numărul unu din Austria şi au ajuns în mâinile locuitoriulor din peste 20 de state precum Ungaria, Spania, Italia, Grecia, Cehia, Slovacia, Anglia, Cipru, Noua Zeelandă, Dubai, Canada sau America.

“Prima afacere a mers aşa de bine că ne-am întors la facultate în noiembrie”, glumeşte Apostolescu, prezent în cadrul retailArena, amintindu-şi de cea de-a doua vară din studenţie pe care şi-a petrecut-o pe străzi vânzând îngheţată. Era 1993 şi ultimul în care cei doi studenţi s-au mulţumit cu “puţin”. “Activitatea a mers foarte bine, aşa că anul următor am găsit o nouă cale de a face din nimic ceva. Am dezvoltat un sistem de distribuţie cu cărucioare stradale”, mai spune antreprenorul, care la finalul studenţiei, în 1995, avea şi 25 de angajaţi. “Venise toamna şi noi nu mai puteama merge la Facultate pentru că o terminasem. Aşa că ne-am pus întrebarea ce să facem şi am ajuns la pufuleţi. Erau pur şi simplu uşor de făcut”, conchide antreprenorul.

 

Fabrica lui şi a prietenului Nour din Băicoi se întinde pe 30 de hectare, are 30.000 de metri pătraţi construiţi şi produce un milion de pungi pe zi. O parte ajunge la export la preţuri de 3 euro în Suedia, 3 dolari în SUA sau 1,5 euro în Germania.

Compania Phoenixy care deţine şi produce brandul de pufuleţi Gusto a ajuns anul trecut la afaceri de 19,7 milioane de euro şi un profit de 2 milioane de euro.

Citește mai mult pe: http://www.economica.net/povestea-cu-pufuleti-care-a-cucerit-europa-si-sua-doi-ingineri-romani-produc-cel-mai-vandut-brand-de-snacks-din-austria_127618.html#ixzz4POc5idOB

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor