logo
RNTV Live

Doi prahoveni s-au dat drept cetăţeni turci şi au încercat să păcălească un bărbat. Nu se aşteptau la ce a urmat

cetăţeni turci sursa foto Somax TV
Mihai Constantinescu

Păcăleală dejucată de un poliţist

Doi prahoveni s-au dat drept cetăţeni turci şi au încercat să păcălească un bărbat. Nu se aşteptau la ce a urmat.

Păcăleala pusă la cale de cei doi cetăţeni care se dădeau de origine turcă era pe cale de a fi dusă la bun sfârşit cu rezultatele dorite. Din nefericire pentru ei un poliţist “şi-a băgat nasul” şi a stricat totul.

S-a întâmplat în Tomşani. Un poliţist a observat un autovehicul în care se aflau două persoane. Cei doi tocmai abordaseră o  persoană în vârstă, pe stradă, care le oferise acestora o bancnotă de 100 de lei. Omul legii şi -a dat sema într-o secundă că ceva nu era în regulă şi a acţionat. A legitimat persoanele care se aflau în autoturism – doi tineri de 22 de ani, precum și persoana de lângă mașină – un bărbat de 67 de ani din comună. Fiind întrebat despre motivul pentru care a înmânat celor două persoane bancnota, acesta din urmă a precizat că a cumpărat de la ei un inel din aur contra respectivei bancnote.

Existând indicii că ar fi fost săvârșită infracțiunea de înșelăciune, polițistul i-a condus pe cei trei la sediul postului, pentru verificări.

Planul pus la cale a fost demontat imediat.

În urma cercetărilor, a rezultat că, în timp ce se deplasa către un magazin, lângă persoana vătămată a oprit un autoturism. Unul din cei doi ocupanți i-ar fi propus să îi vândă un inel din aur. Pentru ca înşelăciunea să fie plauzibilă, cei doi au spus că sunt cetăţeni turci şi că  nu mai au bani pentru a ajunge la destinație. S-au înțeles astfel să-i cumpere inelul contra sumei de 100 lei.

Întrucât există indicii temeinice pentru faptul că inelul achiziționat nu este dintr-un metal prețios, în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Partea vătămată, văzându-se cu prejudiciul recuperat, își rezervă dreptul de a depune plângere pentru acest fapt.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiesteni-izolati-in-mijlocul-civilizatiei-oamenii-il-implora-pe-dumnezeu-sa-nu-ploua-video-galerie-foto/?fbclid=IwAR2hAHifVWdo6XNHnMG0xDpTTFAztNVnzONN9M3gYPE3Otda5g7bwpWxueQ

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor