logo
RNTV Live

Drame schimbate în poveşti de succes! Experienţa emoţionantă a unor copii care au avut şansa de a ajunge la Şcoala de Meserii Concordia-Video

Raluca Eparu

În Prahova există o şcoală unde tinerii defavorizaţi sunt învăţaţi cum să-şi facă un viitor bun. La Şcoala de meserii Concordia, băieţi şi fete din centre de plasament sau din familii sărace învaţă să devină buni într-o meserie căutată pe piaţa muncii. Din păcate locurile la aceste ateliere sunt limitate, dar şcoala este un exemplu de bună practică pentru a fi preluat şi aplicat în centrele de stat.

Marian este de 11 ani în Concordia şi din august 2016 urmează cursurile de bucătar ale şcolii de meserii. După ce părinţii au divorţat, tatăl s-a trezit pus în situaţia de a avea grijă de trei copii şi nu a făcut faţă. Aşa că a apelat la ajutor.

Florentin provine tot dintr-o familie destrămată, dar aici i s-a dat şansa de a deveni un bun horticultor.

Toţi tinerii care au ajuns aici poartă cu ei drame de neînchipuit, dar maiştrii le-au dat încredere că pot fi mai mult decât nişte copii abandonaţi.

Pentru cele 5 specialităţi sunt doar 50 de locuri, prea puţine pentru câţi tineri ar avea nevoie. Tocmai de aceea, astăzi a fost organizată Ziua porţilor deschise, unde mai multi copii şi reprezentanţi ai direcţiilor pentru protecţia copilului din ţară au venit să vadă ce înseamnă acest sistem de formare.

Şcoala are şi specialişti care îi obişnuiesc pe tineri cu ideea de a avea un loc de muncă şi de a-l păstra.

Produsele de patiserie şi brutărie pregătite de elevii de la şcoala de meserii sunt testate chiar de copiii dn centrele de plasament ale organizaţiei umanitare Concordia, dar o bună parte din ele ajung în coşurile corporatiste de sărbători, profitul întorcându-se în şcoală pentru ca şi alţi tineri să aibă parte de o şansă în viaţă.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor