logo
RNTV Live

După pornirea în funcțiune a centralei pe gaze de la Iernut, Complexul Energetic Oltenia se confruntă cu posibilitatea de a rămâne doar cu un singur grup în funcțiune

complex-1
Dudau Andreea Valentina

Un lider sindical din cadrul Complexului Energetic Oltenia a emis un avertisment serios, indicând că problemele în cadrul companiei energetice ar putea să apară chiar începând de anul acesta!

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a avertizat că pornirea în funcțiune a grupului pe gaz de la Iernut va diminua și mai mult producția la Complexul Energetic Oltenia.

„Pornirea grupului pe gaz de la Iernut va scădea și mai mult producția la CEO. Va fi gata în acest an. De 8 ani se lucrează. A fost o adevărată poveste, dar care se apropie de final. Când va fi pus în funcțiune grupul pe gaz de acolo, părerea mea este că la Complexul Energetic Oltenia se va produce și mai puțină energie electrică”, a declarat Pârvulescu.

În prezent, termocentralele CEO produc în medie între 600 și 700 MW, echivalentul a două grupuri și jumătate, trei grupuri. Conform Romgaz, compania va finaliza centrala de la Iernut până la 31 decembrie 2024, marcând o întârziere de patru ani a acestui proiect.

În 2016, Romgaz a încheiat un contract pentru realizarea proiectului unei centrale noi cu ciclu combinat cu turbine cu gaze de la Iernut, de 430 MW, dar proiectul a fost blocat în 2019 din cauza cererii constructorilor de majorare a sumei.

Ulterior, Romgaz a semnat un nou contract pentru reluarea lucrărilor cu aceeași companie spaniolă, Duro Felguera, având estimarea că lucrările vor fi finalizate până în decembrie 2024.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a confirmat că progresul lucrărilor este în curs și se estimează finalizarea investiției.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor