logo
RNTV Live

E dovedit statistic! Ziua în care trebuie să fii cu ochii în patru când conduci în Prahova

accident ploiestiori noaptea2
Ciprian Radu

Ziua în care trebuie să fii cu ochii în patru când conduci în Prahova

Conform statisticii efectuate de Poliția Prahova, cele mai multe accidente se produc pe final de săptămână. 

Numărul de înmatriculări a cerscut în Prahova, la fel și numărul șoferilor. La asta se adaugă și faptul că județul nostru este și unul de tranzit, adunând practic traficul din mai multe zone ale țării.

Statistic, în 2017, cele mai multe accidente grave de circulație s-au produs vinerea. În anii precedenți, de exemplu, sâmbăta a fost ziua din săptămână cu cele mai multe evenimente grave.

Trendul este în scădere. Numărul accidentelor înregistrează o ușoară scădere. Și, ceea ce contează cu adevărat, a scăzut, implicit, și numărul persoanelor care și-au pierdut viața. Astfel, dacă în 2016, au murit 82 de oameni pe șoselele Prahovei, în 2017 au fost înregistrate 72 de decese.

Scăderea se datorează, evident, și intensificării acțiunilor de prevenție desfășurate de IPJ Prahova.

Pentru abaterile contravenționale constatate de polițiștii rutieri, au fost aplicate 79.305 sancțiuni în 2016. Au fost reținute 2.132 permise de conducere și au fost retrase 837 certificate de înmatriculare.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor