logo
RNTV Live

Echinocţiu de primăvară. De astăzi creşte ziua. Ce trebuie făcut astăzi pentru a ne merge bine

sursă foto Ziua de Constanta
Mihai Constantinescu

Echinocţiu de primăvară. De astăzi creşte ziua

Echinocţiu de primăvară. De astăzi creşte ziua. Ce trebuie făcut astăzi pentru a ne merge bine.

Echinocţiul de primăvară are loc miercuri, 20 martie 2019, la ora 23:58. Reprezintă momentul începerii primăverii astronomice. În această dată, ziua şi noaptea vor fi egale. După 21 martie ziua se măreşte şi natura se trezeşte la viaţă.

Primăvara din punct de vedere astronomic începe odată cu echinocțiul de primăvară și durează aproximativ 92 de zile. Este momentul în care Soarele, în mișcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecție al eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ, anunţă Libertatea.ro.

Echinocțiul de primăvară reprezintă momentul când Pământul este cel mai aproape de Soare și, începând de la această dată, durata zilei va fi în continuă creștere, iar cea a nopții în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc solstițiul de vară.

În aceasta zi începe noul an agrar, iar copiii bat ritualic pământul cu bețele sau ciomegele, alungând frigul: „Intră frig și ieși căldură/ Să se facă vreme bună/ Pe la noi pe bătătură”. Tradițiile spirituale ale Echinocțiului de primavară spun că orice formă de evoluție are trei etape distincte: creația, menținerea și resorbția sau distrugerea. La toate acestea se adaugă și momentul de apogeu a ceea ce s-a creat, scrie huff.ro.

Ca să ne meargă bine mereu, în această zi trebuie să avem o atitudine pozitivă și să evităm certurile cu cei dragi, pentru că, în caz contrar, vom strica armonia adusă de energiile unite ale zilei și ale nopții. Totodată, nu trebuie să facem rău animalelor, pentru că acest rău poate fi întors împotriva noastră.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor