logo
RNTV Live

Echipa de baschet a CSM-ului se întărește!

transferuribaschet-860x545
Cristian Anghelescu

Echipa de baschet a CSM-ului se întărește!

Echipa de baschet masculin a clubului CSM Ploiești a realizat, astăzi, două transferuri în perspectiva fazei semifinale a campionatului, reuşind să-i legitimeze pe Eugeniu Melnic (foto) şi Tudor Emanuel Arteni.

În vârstă de 38 de ani (născut pe 14 aprilie 1979), Melnic (1.96 m, 95 kg) este o extremă de forţă care vine după o primă parte a sezonului petrecută în Liga Naţională, la Phoenix Galaţi. Acolo a evoluat în opt partide de campionat, având medii de 1.3 puncte şi 1.5 recuperări în 7:40 minute jucate, şi în Cupa României, cu medii de 9.5 puncte şi 4.5 recuperări în cele două dispute cu Dinamo, în care a jucat aproape 31 de minute/meci.

Cine este Eugeniu Melnic

Originar din Republica Moldova, fiind născut la Chişinău, Melnic şi-a început cariera profesionistă în România, la Soced Bucureşti (1999-2000), după care a mai evoluat pentru Gaz Metan Mediaş, CSŞ BC Râmnicu Vâlcea, Gladiator Cluj-Napoca şi BC Mureş. A jucat şi în Ucraina şi Azerbaidjan, la BC Kiev, respectiv BK Baku, dar şi în ţara natală, la UASM Chişinău, BC Donbasket Donduseni şi Admirals UTM Chişinău. Component al naţionalei Moldovei, el a ocupat locul 5, în 2016, la FIBA European Championship for Small Countries.

A semnat și un fost rapidist!

Tudor Emanuel Arteni este un baschetbalist în vârstă de 20 de ani (născut pe 25 martie 1997), care poate evolua pe poziţiile 2 şi 3, şi vine de la CS Rapid Bucureşti. Are 1.82 m şi 78 kg şi este originar din Bîrlad.

Despărţire de Levi Szijarto

Sosirile celor doi baschetbalişti vin să compenseze despărţirea de experimentatul Levente Szijarto, determinată de o accidentare ce-l va ţine pe sportiv departe de teren până la sfârşitul acestui sezon. Levi a suferit o ruptură de menisc şi ligamente la unul din genunchi şi, de comun acord, s-a decis să nu se mai prelungească înţelegerea ce a fost scadentă la 31 decembrie 2017.

Cei doi jucători vor debuta pentru CSM Ploieşti duminică, atunci când, de la ora 15:00, este programat meciul din deplasare, cu ABC Athletic Constanţa, din prima etapă a fazei semifinale a campionatului.

sursa: csmploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor