logo
RNTV Live

Echivalentul unei burse pentru elevii din Germania sau Belgia ar putea primi şi cei din România. Condiţii

sursă foto Tribuna Invatamantului
Mihai Constantinescu

Echivalentul unei burse pentru elevii din Germania sau Belgia ar putea primi şi cei din România. Condiţii

Veşti bune pentru elevii care doresc să urmeze cursurile învățământului profesional și dual. Se lucrează la un proiect de lege prin care bursele oferite acestor elevi să ajungă la valoarea celor primite de tinerii din Germania sau Belgia.

Potrivit romania tv, proiectul prevede majorarea bursei de la 200 la 300 de lei în 2019, iar din 2020 să crească etapizat cu 150 de lei, până la nivelul sumei de 900 de lei, ceea ce ar înseamnă echivalentul a circa 200 de euro, comparabil cu cel european.

“La oră actuală avem în România un deficit de forță de muncă de un milion de meseriași. Așa spun toate datele oficiale ale Statului Român, inclusiv ale Ministerului de Finanțe. Cu toate acestea noi avem la oră actuală în România doar 6.506 copii care învață în anul școlar 2018-2019 în învățământul profesional și dual. în același timp, unul din patru tineri este șomer, iar 16% dintre ținerii cu vârste între 18 și 24 de ani nu studiază în nicio formă de învățământ.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/legiuitorii-romani-vor-sa-introduca-cel-mai-greu-examen-auto-din-europa/?fbclid=IwAR1OUI8piulHDg_hFvnKI_Tvxn15PSNbkqjbc-q88owHGn8uZPRw2Tpeu04

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor