logo
RNTV Live

ELECTRICA a sărbătorit 120 de ani de existență. Doi miniștri au fost prezenți la evenimentul desfășurat la Ploiești

rnews

12 decenii de lumină

Sunt peste 120 de ani de când Electrica luminează casele românilor. La ceas aniversar, reprezentanții comapaniei au ținut să le mulțumească celor care au contribuit la construcția unei companii de succes.

Prezentă la evenimentul desfășurat la Ploiești, ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu, s-a arătat foarte încântată de faptul că România are o companie care poate asigura ENERGIA VIITORULUI, o sursă de energie nepoluantă.

Totodată, ministrul Energiei Anton Anton a vorbit despre importanția investițiilor constante în domeniul energiei.

Conform datelor istorice, în luna iulie 1898 este înregistrat actul de constituire a “Societăţii Române pentru Întreprinderi Electrice şi Industriale”, precursoarea companiei Electrica şi a actualei SDEE Muntenia Nord. Documentul a fost promulgat de către Regele Carol I al României și încă mai poate fi găsit la Arhivele Statului. “Societatea Română pentru Intreprinderi Electrice şi Industriale” a funcționat sub această titulatură până la data de 11 mai 1902, când s-a transformat în “ELECTRICA” – Societate Română pe Acţiuni.

Începand din anul 2014, Electrica a devenit o companie cu capital majoritar privat, fiind cea mai mare privatizare prin listare din istoria României. În cei patru ani de la privatizare, Grupul Electrica a investit 2.16 miliarde de lei în infrastructura de distribuție, iar în ultimii ani a stabilit noi recorduri în ceea ce privește nivelul investițiilor planificate și realizate.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor