logo
RNTV Live

Elevii revin la cursuri de abia luni, ca urmare a recomandărilor Ministerului Sănătății.

sursa foto TOTB.ro
Mihai Constantinescu

Elevii revin la cursuri de abia luni, ca urmare a recomandărilor Ministerului Sănătății.

Numărul deceselor provocate de gripă creşte de la o zi la alta. Bilanțul a ajuns la 34 de români care au murit de când a început sezonul virozelor respiratorii. Ultimele cinci victime sunt bărbați în vârstă, nevaccinați.

Ca măsură de precauţie cursurile în şcoli sunt întrerupte cel puţin până luni, 28 ianuarie.

Iată ce spun cei de la Ministerul Educaţiei în acest sens:

“Vineri, 25 ianuarie 2019, elevii și preșcolarii din toate unitățile de învățământ preuniversitar din țară vor fi liberi, conform unui ordin emis de Ministerul Educației Naționale, ca urmare a recomandărilor Ministerului Sănătății.

Astfel, conform datelor raportate de Institutul Național de Sănătate Publică, în săptămâna precedentă a fost înregistrată a doua săptămână epidemică din acest sezon gripal, cu o activitate gripală cu un trend crescător.

Decizia de ultimă oră a MEN a fost luată ca o măsură care poate determina limitarea extinderii circulației virusului gripal în rândul preșcolarilor și elevilor. Având în vedere că data de 24 Ianuarie este declarată oficial zi liberă, copiii vor fi mai puțin expuși, timp de patru zile, riscului crescut de îmbolnăvire din cadrul colectivităților.”

Foto cu carater ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor