logo
RNTV Live

Elevi trimiși să se împrumute la BANCĂ. Modul prin care un profesor încearcă să-i învețe pe elevi ECONOMIA

liviu draghici
rnews

ECONOMIE direct la BANCĂ

Sute de români au făcut împrumuturi la Bancă și nu au mai reușit să dea banii înapoi. Situația economică, dar și lipsa unei educații financiare sunt principalele cauze ale unor povești încheiate de cele mai multe ori trist.

Pentru a evita astfel de situații, dar și pentru a transforma o simplă materie din orar, într-o lecție de viață, Liviu Drăghici, profesor la Colegiul Economic din Ploiești le-a propus elevilor altfel de teme.

Iată câteva dintre obiectivele propuse de către profesorul de economie, Liviu Draghici

  1. Pentru a-i ajuta pe elevi sa isi insuseasca termeni precum credit, dobanda, anuitate, principal, rata, DAE etc.
  2. Pentru ca elevii sa poarte o conversatie reala pe teme economice. Nu un joc de rol, nu un studiu de caz, nu o simulare sau orice altceva. Practica pura. Realitate
  3. Pentru a le da posibilitatea sa vada cum se imbraca si cum vorbeste cineva care activeaza in domeniul economic. Pentru ca eu cand le zic sa vina la camasa, unii dintre ei se uita la mine urat.
  4. Pentru a lua contact cu domeniul economic. Ca din afara poate pare roz. Dar de fapt s-ar putea sa nu corespunda asteptarilor unora. Si e mai bine sa isi dea seama acum decat dupa ce termina facultatea
  5. Pentru ca elevii mei sa constientizeze efectele indatorarii si modul in care dobanda si contextul economic lucreaza in defavoarea lor, banca neasumandu-si niciun risc.
  6. Pentru a le inocula copiilor ideea economisirii. Un avans mai mare inseamna o rata mai mica, o durata mai redusa si in final o suma mai mica restituita. Avand varste cuprinse intre 15 si 18 ani au cam 10 ani la dispozitie sa puna ceva deoparte. Si daca isi formeaza de acum acest obicei, le va fi mult mai usor pe viitor.

Rezultatele nu au întârziat să apară. Elevii au mers la bancă și au cerut simulări pentru mai multe tipuri de credite.

Iată răspunsul unui consultant de la bancă pentru profesorul dornic să le ofere elevilor lecții practice.

Mai mute detalii despre acest proiect puteti afla accesand link-ul următor:

Inainte de referendum mi-am trimis copiii la banci

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor