logo
RNTV Live

Elvețienii instruiesc șoferi profesioniști la Ploiești. Vezi ce condiții trebuie să îndeplinești

camion_drum
Oana Stoica

Vrei să devii șofer profesionist și să lucrezi pentru una dintre cele mai mari companii de profil din Europa? Nu trebuie decât să știi o limbă străină.

Este oferta grupului elveţian de transport şi logistică Bertschi care a deschis la Ploiești o academie pentru a instrui şoferii fără experienţă. Aici sunt pregătiți pentru a deveni șoferi profesioniști și după terminarea cursurilor au și un loc de muncă asigurat în cadrul companiei care face transport în toată lumea.

Elvețienii se plâng însă că își găsesc greu cursanți. Și asta pentru că sunt puțini cei care stăpânesc bine o limbă străină.  Elvețienii au contactat școlile de șoferi din Ploiești pentru a găsi tineri care vor să devină șoferi profesioniști. Fără succes însă.

„Avem doi instructori specializaţi şi vrem să pornim cât mai repede activitatea. Ar fi şoferi doritori, însă avem o problemă, şi anume faptul că nu ştiu o limbă străină şi astfel nu îndeplinesc una dintre cele mai importante cerinţe. Altă problemă ar fi concurenţa, care îi ia pe tineri, le oferă un salariu mai mic şi îi califică la locul de muncă“, a declarat Daniel Rad, fleet manager în regiunea Europei de Est în cadrul Bertschi.

 Citește continuarea pe ZFCorporate

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor