logo
RNTV Live

“EMAIL FRAUD”, noua metodă a infractorilor de a vă lăsa fără bani

“EMAIL FRAUD”, noua metodă a infractorilor de a vă lăsa fără bani
Mihai Constantinescu

“EMAIL FRAUD” este noua metodă a infractorilor de a vă lasa fără bani, care vizează deturnarea transferurile bancare efectuate de către societăţi comerciale, în relaţiile de afaceri.

Schema infracţională a acestor fapte presupune compromiterea şi accesarea neautorizată a conturilor de e-mail ale societăţilor comerciale, monitorizarea corespondenţei purtate de angajaţii respectivei firme şi simularea corespondenţei reale, prin intermediul unei adrese de e-mail asemănătoare cu cea a societăţii partenere.

Finalitatea poate fi deturnarea transferului de bani către un cont bancar diferit faţă de cel al beneficiarului, cont controlat de către alţi membri ai grupării infracţionale.

Pentru a vă proteja, poliţia vă informează ce aveţi de făcut pentru a nu pica în capcana infactorilor.

In primul rând trebuie să schimbaţi regulat parolele de acces în conturile de e-mail folosite în activitatea comercială! Folosiţi autentificarea în doi paşi!

De asemenea trebuie să evitaţi să răspundeţi la email-urile în care se solicită schimbarea contului bancar, prin utilizarea funcţiei de REPLAY şi creaţi un email nou, prin care să solicitaţi confirmarea acestui fapt.

citeşte mai multe aici https://www.politiaromana.ro/ro/comunicate/protejati-va-banii-si-relatiile-de-afaceri

foto cu caracter ilustrativ

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor