logo
RNTV Live

Eșec la malul Dunării pentru Tricolorul LMV Ploiești

tricolorul-lmv-arcada-cronica-deplasare-f2-650×256
Cristian Anghelescu

CS Arcada Galați – Tricolorul LMV Ploiești 3:0 (29:27, 25:21, 25:16)

După înfrângerea de la Zalău și victoria de acasă cu SCM U Craiova, Tricolorul LMV Ploiești a evoluat, în această seară, pe terenul echipei CS Arcada Galați, în cadrul etapei a treia din faza a II-a a Diviziei A1 – Grupa I valorică (locurile 1-6). Pentru gălățeni reprezenta primul meci de pe teren propriu de la înfrângerea suferită cu Tricolorul LMV Ploiești în returul fazei I din campionat.

În debutul setului întâi, gazdele au avut inițiativa, desprinzându-se la două puncte, scor 4:2, ecart pe care și l-au majorat după primul timeout tehnic, scor 9:6. De la 11:8, Tricolorul LMV a reușit să egaleze, prin trei puncte la rând, cu Dushkov la serviciu, dar echipa gălățeană a răspuns printr-o serie proprie de trei puncte consecutive.

Iar CS Arcada s-a desprins chiar la cinci lungimi, scor 17:12. Elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu nu au cedat, revenind în joc, după un parțial de 9:4, prin care au egalat situația de pe tabelă la 21. Mai mult, ploieștenii au preluat chiar conducerea, scor 23:22, dar gazdele au avut prima șansă de set, după două puncte consecutive.

Tricolorul LMV a salvat prima oportunitate de a închide setul a echipei antrenate de Jeliazkov și Apostu, apoi și pe a doua, și pe a treia, reușind să își procure minge de set, scor 27:26. CS Arcada a găsit, însă, soluțiile de a închide actul, punctând de trei ori la rând, adjudecându-și primul set cu scorul de 29:27, după o jumătate de oră de joc.

Actul secund a început cu patru puncte la rând adjudecate de gazde, moment propice pentru antrenorul Sergiu Stancu să solicite timeout. A fost bine primit de jucători, deoarece Tricolorul LMV a oprit asaltul gălățenilor, înjumătățind avantajul gazdelor, scor 5:3.

CS Arcada a menținut un ecart de două-trei puncte până după cel de-al doilea timeout tehnic, când s-a desprins la patru lungimi, scor 10:6. Fapt care parcă i-a trezit pe ploieșteni, egalând situația de pe tabelă, după un parțial de 5:1. Dar, gazdele au reușit să se mențină în frunte, iar de la 12:12 s-au desprins la 14:12, respectiv 16:13. Tricolorul LMV a răspuns, momentan, prin două puncte consecutive, însă echipa din Galați a refăcut, ulterior, ecartul de patru lungimi, din prima parte a setului, scor 20:16.

Ploieștenii au reușit să înjumătățească, din nou, avantajul gălățenilor, scor 22:20, totuși nu a fost suficient pentru a întoarce soarta setului, adjudecat de gazde cu scorul de 25:21, după 26 de minute de joc.

Tricolorul LMV a punctat de două ori la rând în debutul setului al treilea, însă CS Arcada Galați a replicat prin șase puncte consecutive, desprinzându-se, apoi, și mai mult, scor 9:3. Elevii antrenorilor Stancu și Marinescu nu au reușit să oprească atacurile gazdelor, gălățenii distanțându-se, treptat, la 12:5, având, la cel de-al doilea timeout tehnic, opt lungimi avans, scor 16:8.

Ecartul a crescut chiar la zece puncte, scor 21:11, moment în care Tricolorul LMV a reușit să mai reducă din diferență, punctând de trei ori consecutiv. Dar, avantajul gazdelor a fost prea mare pentru a putea reveni, CS Arcada închizând actul cu scorul de 25:16, după 23 de minute de joc, într-un set în care gazdele nu au comis nicio eroare, în vreme ce ploieștenii au oferit șase puncte în mod gratuit.

Pentru Tricolorul LMV Ploiești urmează un nou joc în deplasare, miercuri, 29 martie, de la ora 17:00, în compania ultimei clasate din Grupa I valorică, CSM București.

Casetă

Sala Sporturilor „Dunărea”, Galați; spectatori: circa 800.

CS Arcada Galați: Nemanja Radovic, Caio De Pra Provenzano, Bojan Janic, Andrei Spînu, Filip Despotovski, Miroslav Gradinarov – Nikola Rosic. A mai jucat Liviu Cristudor. Rezerve neutilizate: Mihai Dumitrache, Șerban Pașcan, Andrey Zhekov. Antrenori: Nikolay Jeliazkov, Marian Apostu.

Tricolorul LMV Ploiești: Jose Carrasco, Kostiantyn Riabukha, Florin Voinea, Daniel Vargas, Pavel Dushkov, Aleksandar Milivojevic – Goran Skundric. Au mai jucat Hiroshi Centelles, Vladan Aleksic, Cosmin Ghimeș, Tudorel Farcaș. Rezerve neutilizate: Andrei Grigoraș, Kostiantyn Zhylinskyi. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

Arbitri: Silvian Lungu, Benone Vișan – ambii din București.

Observator FRV: Angeluș Cotoanță, din București.

sursa: tricolorullmvploiesti

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor