logo
RNTV Live

Eveniment unic: Un polonez a stat scufundat în gheaţă timp de patru ore!

AA1nlYPb
Constantin Corina

La vârsta de 53 de ani, Lukasz Szpunar a stabilit un nou record pentru cea mai lungă perioadă de timp în care a stat în contact direct cu gheața, reușind să rămână timp de 4 ore și 2 minute, depășind astfel recordul anterior cu 50 de minute.

Pentru a realiza acest record extraordinar, Lukasz a trebuit să își mențină toate părțile corpului, cu excepția capului și gâtului, scufundate în gheață pe durata întregii încercări. I s-a permis să poarte doar un costum de baie și o protecție pentru dinți pentru a-i proteja de clănțănit.

Lukasz a relatat că la început a simțit un disconfort care, în cele din urmă, a dispărut, dar care s-a întors spre finalul încercării.

Pe tot parcursul provocării, temperatura corpului și starea lui de conștiență au fost monitorizate cu atenție. După ce a depășit marca recordului de patru ore, comisarii de siguranță au decis să încheie încercarea.

La cele mai recente campionate poloneze de morse, el s-a clasat ca vicecampion, petrecând peste patru ore într-o cadă cu apă la o temperatură aproape de îngheț.

“Fiind îndrăgostit de frig, am vrut să îmi testez limitele de această dată stând în gheață”, a explicat el.

Lukasz consideră că provocările extreme îl fac să se simtă în viață.

În trecut, el a escaladat patru dintre cele mai înalte vârfuri montane din Polonia purtând doar pantaloni scurți.

De asemenea, Lukasz este coorganizatorul campaniei “Lacul Îngerilor”, în cadrul căreia el și alți morse fac o baie în Lacul Tarnobrzeg o dată pe lună, la răsăritul soarelui, și apoi donează la Casa Îngerilor Hospice pentru copiii bolnavi de cancer.

Din anul 2000, recordul pentru cea mai lungă perioadă petrecută complet sub apă în gheață a fost monitorizat îndeaproape. În acel an, atletul extrem Wim „The Iceman” Hof a stabilit un timp de 30 de minute. De-a lungul anilor, recordul a cunoscut mai multe schimbări deținători, dar Polonia a dominat recent în acest domeniu, ultimii trei deținători ai recordului masculin și actuala deținătoare a recordului feminin provenind din această țară.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor