logo
RNTV Live

EXCLUSIV! Angajații SGU neplătiți. Ce riscă cei care au curajul să vorbească!

Angajații SGU obligați să muncească, fără salarii.
rnews

Angajații SGU sunt obligați să muncească, chiar dacă nu și-au primit banii!

Problemele din cadrul Societății de Gospodărire Urbană se răsfrâng asupra angajaților. Pe data de 10 august, aceștia au așteptat degeaba salariile. Mai mult, în unele zone au fost făcute presiuni asupra celor care are refuzat să iasă la munca.

Primele reacții din partea conducerii SGU

Contactat telefonic, directorul SGU, Ovidiu Negulescu, confirmă faptul că sunt probleme cu plata salariilor, motivând că societatea trece printr-o perioadă economico-financiară dificilă, fapt contrazis de liderul de sindicat al societății, Ionuț Ionescu, care afirmă că societatea se află pe profit.

Surse din interiorul societății susțin însă că săptămâna trecută au fost plătite niște facturi care ar fi dus în declin bugetul pentru salarii. Același director a refuzat să comenteze aceste zvonuri, enervat fiind că jurnaliștii RepublikaNEWS nu i-au spus de unde au această informație.

Când vor lua oamenii salariile?

În momentul de față nu exista o certitudine cu privire la plata tuturor salariilor. Conducerea societății susține că a fost întocmit un grafic în funcție de care oamenii își vor primii banii, însă acest lucru va fi posibil DOAR dacă vor fi încasări.

Nu vă pot oferi garanții cu privire la plata salariilor. Tot ce pot să vă spun este că începând de vineri (11 august) se fac plăți prin casierie, inlusiv astăzi și mâine, urmănd ca de miercuri să se facă și plățile pe card, în funcție de încasări. Ovidiu Negulescu – dir. interimar SGU Ploiești

Ce pățesc cei care își cer drepturile?

Mai mulți angajați ai societății au refuzat să iasă vineri la serviciu, pentru că nu și-au primit banii, însă gestul lor l-a costat scump pe coordonatorul zonei de nord care a fost schimbat de actuala conducere. Contactat telefonic, directorul SGU Ploiești, Ovidiu Negulescu a devenit brusc nervos, argumentând că are treabă și că acesta este subiectul unei alte discuții.

Ce spun reprezentanții sindicatului?

Reprezentanții SGU sunt la rândul lor nemulțumiți de faptul că nici ei nu pot dialoga cu actualul director. Mai mult, aceștia spun că actuala conducere nu reușește să le explice angajaților ce se va întâmpla cu societatea subordonată primăriei.

Până la acestă oră, lipsa unei comunicări este explicația plauzibilă pentru tot ce se întâmplă. Este trist că până la urmă, un război pentru ciolan se răsfrânge asupra oamenilor. Angajatorul nu comunică, nu există un cadru de negociere. Nu îmi pot explica de ce nu sunt bani pentru salarii, în condițiile în care societatea este pe profit. Ionut Ionescu – lider sindicat SGU

Totodată, aceștia amenință cu declanșarea unor proteste de mare amploare dacă situația se va repeta. Potrivit, liderului de sindicat al SGU, Ionuț Ionescu, au fost strânse semnături pentru declanșarea unui conflict de muncă. Trist este insă că există și angajați care au afirmat: “Ne este frică să semnăm!”

 

 

 

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor