logo
RNTV Live

EXCLUSIV! A fost emis mandat de arestare europeană pe numele lui Sebastian Ghiță

sebi-ghita
Oana Stoica

După ce astăzi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins contestaţia avocaţilor lui Sebastian Ghiţă la decizia de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă, DNA a solicitat emiterea unui mandat european de arestare pe numele fostului deputat, pentru ca acesta să fie dat în urmărire internațională. Astfel, Sebastian Ghiță va fi căutat în țările europene cu care Poliția Română ae acorduri de colaborare. În ulimele zile au apărut tot felul de supoziții despre locul în care s-ar afla Sebastian Ghiță. Ultima ipoteză vorbește despre posibilitatea ca fostul deputat, dispărut de pe 21 decembrie, să fie în Iordania, țară cu care România nu are acord de extrădare.

Reamintim că, avocaţii au spus astăzi magistraților, că nici ei şi nici membrii familiei lui Ghiţă nu mai ştiu nimic de fostul deputat. Totodată se va pune în aplicare reţinerea cauţiunii de 13 milioane de euro.  Pe 5 ianuarie, s-a decis admiterea cererii procurorilor DNA Ploieşti de înlocuirea a controlului judiciar pe cauţiune cu arestul preventiv în cazul lui Sebastian Ghiţă, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare în lipsă, după ce a încălcat condiţiile controlului judiciar. Avocaţii fostului parlamentar au contestat decizia. Ulterior emiterii mandatului de arestare preventivă în lipsă, Poliţia Română a transmit că a fost dat în urmărire naţională.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor