logo
RNTV Live

EXCLUSIV-VIDEO/ Un important parc din Ploiești, riscă să devină cartier de blocuri

parc bucegi (Large)
rnews

În Ploiești se construiește haotic de ani de zile.

Așa s-a ajuns în situația ca unul dintre cele mai importante parcuri din Ploiești, să devină cartier de blocuri.

De multe ori, autoritățile emit certificate de urbanism și autorizații de construcție, nu în litera legii, ci slujind diverse interese, fie materiale….fie politice.

Ploieștiul a ajuns să ilustreze perfect culmea incompetenței în materie de urbanism.

Anchetă jurnalistică

Vorbim în această anchetă jurnalistică despre un caz special.

O construcție imensă ar trebui să apară în imediata apropiere a Parcului Mihai Viteazu, pe strada Bucegi la numărul 12.

Astfel, zona considerată verde, deja acoperită parțial de construcții cu mai mult de 7 etaje, fiecare cu un alt stil de arhitectură, ar deveni și mai hidoasă.

În ciuda evidențelor și a protestelor venite din partea locatarilor din zonă, autoritățile ploieștene, au aprobat inclusiv Planul Urbanistic de Detaliu.

Acesta permite construirea unui imobil gigant între case, cu o amprentă la sol de puțin peste 1000 de metri pătrați.

Cadastrul este ilegal, spune reprezentanta Direcției de Urbanism a Primăriei, Cristina Herția.

Nu există acordul vecinilor, unul dintre ei fiind Tribunalul Prahova.

În documentele cu care beneficiarul a reușit să obțină deja o mulțime de aprobări, terenurile din spatele viitorului bloc figurează ca fiind ale municipalității. Lucru total fals.

Arhitectul șef al Ploieștiului susține că a descoperit în dosarul prin care societatea GAVIO SERV TOWER solicită autorizația de construcție, nu doar o mulțime de nereguli, dar și lucruri cu iz penal.

Arhitecta șefă a orașului refuză să semneze autorizația de construcție pentru blocul cu două subsoluri, demisol înalt, parter și 10 etaje.

Și asta pentru că odată emis acest document, în zona parcului Mihai Viteazu ar apărea și alte construcții, unele chiar pe spațiul verde.

Ce spune primarul Ploieștiului?

Adrian Dobre nu pare așa îngrijorat de neregulile descoperite de arhitectul șef al orașului. Cere să fie înștiințat concret….în scris.

Până atunci nici nu se gândește să oprească demersul făcut de firma care vrea construirea imobilului de pe strada Bucegi numărul 12.

Am încercat să obținem un punct de vedere și din partea altor factori de decizie, care ar fi trebuit să sesizeze la timp toate neregulile.

Mai ales că suspiciuni au fost încă de la început. Inițial comisia de urbanism a dat vot negative proiectului, apoi consilierii locali au refuzat să aprobe planul urbanistic care includea și imobilul controversat.

Uluitor este că ulterior firma GAVIO SERV TOWER a obținut toate aprobările.

Nimeni din primărie nu a vrut să comenteze situația. Deși Cristina Herția a anunțat public că se fa presiuni care depășesc limita legii, pentru a semna autorizația de construcție.

Rămâne de văzut cum se va încheia toată această poveste. Cert este că organele de anchetă ar trebui să se autosesizeze și să verifice cum stau cu adevărat lucrurile.

Pe surse am aflat că în spatele firmei folosită drept paravan ar fi niște investitori străini, dar și niște interese politice locale.

Așteptăm reacții din partea celor vizați, dar și un punct de vedere din partea firmei care vrea să construiască blocul de pe strada Bucegi 12.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor