logo
RNTV Live

Fabio Cârstea: “Zilnic inhalăm noxe cât pentru jumătate din România.”/ GALERIE FOTO

fabio carstea (Large)
Mihai Constantinescu

Fostul candidat la primăria Ploieşti, jurnalistul Fabio Cârstea ia din nou atitudine faţă de poluarea cu care se confruntă ploieştenii. De data aceasta, într-o postare pe pagina sa de facebook, Cârstea demonstrează cum oamenii sunt obligaţi să suporte poluarea rafinariilor, în timp ce legiuitorii au ca singură grijă să nu se mai fumeze în spaţiile publice.

Iată ce a spus Fabio Cârstea pe pagina sa de facebook: “De ce nu pot să fumez în blocul operator….
Sunt ploieştean, mă simt un fel de Chuck Norris amuzat de campaniile pro sănătate: “sarea, zahărul şi grăsimile”, “alcoolul dăunează grav sănătăţii”, “consumaţi minim doi litri de lichide”……
Din momentul introducerii legii anti fumat nu am înţeles de ce interdicţia în cauză se aplică şi în Ploiesti. Zilnic inhalăm noxe cât pentru jumătate din Romania. Trăim într-un oraş care pute, la propriu, un oraş în care dacă eşti vizitator ai senzaţia că permanent este o scurgere de gaze pe unde mergi.
Revin la fumat. Noi ar trebui să avem dispensă. Să putem fuma în blocul operator de la judeţean, în sala de naşteri şi în farmacii. Fumul de ţigară conţine mult mai puţine substanţe nocive decât aerul pe care îl respirăm. Pentru noi…fumul e un fel de ozon montan.
Dar….suntem blazaţi. Ne-am învăţat cu otrava şi ne-am învăţat să ne uităm la cei care ne conduc şi nu au reactie. Ridicatul din umeri este sport local. Dacş arunci un ochi pe graficele de calitate a aerului primul impuls este să îţi iei copilul şi să îţi schimbi domiciliul. Numai că noi….stăm. Ne intoxicam în mod voit copiii. Mai grav este că luptăm în meciul altora. Ne mitingim cu copii de 3-4 ani pentru a nu scăpa corupţii din pârnaie. Şi…peste ani o să le spunem: nu contează că aparatul tău respirator e praf, tac-tu a avut atitudine şi ăia sunt înăuntru.
Deci….când reacţionăm şi pentru noi? Sau e întrebare retorică?
P.S.: imaginile le-am primit în această dimineaţă. Rafinaria Petrobrazi, la doi paşi de noi. Enjoy.”

sursa facebook

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor