logo
RNTV Live

Fabrică de 20 de milioane de euro lângă Ploiești. Aici se vor produce 10 milioane de litri de whisky pe an

fabrica whisky
Oana Stoica

Investiție importantă în Prahova.

Grupul Alexandrion, cel mai mare producător local de băuturi spirtoase, vrea să investească într-o nouă fabrică lângă Ploiești, în comuna Bucov.

Aceasta va fi construită lângă distileria existentă deja aici. Investiția va depăși 20 de milioane de euro.

Nawaf Salameh, preşedintele Alexandrion Group, a anunțat că în noua fabrică din Prahova, se va produce whisky.

În același timp, Grupul Alexandrion a anunțat și demararea construcției unei fabrici în Statele Unite ale Americii.

Investiția aici va începe în aproximativ două luni.

După ce aceasta va fi finalizată, grupul controlat de familia Salameh vrea să investească în noua unitate de producţie din Bucov.

 „Lângă distileria din Bucov vom mai face o distilerie după ce terminăm proiectul din SUA. După părerea mea, investiţiile vor depăşi 20 mil. euro. Vrem să devenim un jucător important pe piaţa de whisky. Această piaţă este în creştere la nivel global şi vrem o unitate de producţie care să facă circa 10 milioane de litri de whisky pe an, de zece ori mai mult decât în prezent“, a spus Nawaf Salameh.

Preşedintele Alexandrion Group deţine o unitate de producţie în Bucov (jud. Prahova) şi are în derulare o investiţie de 100 mil. euro într-o fabrică în SUA.

Distileriile de la Bucov se întind pe o suprafață de 200.000 mp și beneficiază de cele mai moderne tehnologii din Europa.

Este vorba de distilerii multifunctionale, unice în România (pentru vin, fructe si cereale), cramă subterană cu o capacitate de 3000 butoaie și secție de îmbuteliere de 10.000 mp.

 

Sursa: zf.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor