logo
RNTV Live

“Farcone”, stop-joc!

cristian anghelescu
Cristian Anghelescu

Ieri, 30 august, a expirat timpul oficial avut la dispoziție  de către oficialii CSM-ului pentru achitarea sumelor restante către handbalista Ramona Farcău, una dintre cele mai valoroase sportive ale CSM-ului.

Achitând din primul moment o taxă de urgență, Ramona a beneficiat de o urgentare a rezilierii contractului său iar ieri, chiar în ziua scadentă, aceasta a părăsit CSM-ul, regretele sale fiind împărtășite pe pagina sa de Facebook: “Am început frumos un proiect care promitea, însă din nefericire nepriceperea sau interesele unora nu au dat nicio șansă reală performanței, la Ploiești! M-am simțit bine alături de voi, vă mulțumesc pentru diminețile somnoroase în care abia vedeam mingea, de care se face “vinovat” Neven Hrupec, pentru toate momentele plăcute petrecute împreună și vă doresc mult succes, orice ați alege! Mihaela Tivadar îți mulțumesc în mod deosebit, onoarea a fost și de partea mea că am avut o COLEGĂ ca tine”, a scris Ramona Farcău, handbalistă care, cu siguranță, o vom mai vedea, cât de curând, la altă echipă din handbalul mare.

14102585_1087183251316692_3708254056397294128_nLa rândul său, colega Mihaela Tivadar a ținut să-i mulțumescă Ramonei, pe aceeași pagină de socializare, neuitînd să ironizeze, trist, modul în care oficialii clubului au înțeles să se comporte față de ea, față de echipă:

“Azi, ne-am despărțit de o COLEGĂ… a fost frumos, cu flori din partea conducătorilor, cu pupături, cu îmbrățișări, cu mulțumiri pentru tot ce a făcut pentru acest club… Sincer, așa ar fi fost normal, așa ar fi fost civilizat, așa ar fi trebuit să fie… dar, NU A FOST!!! Din păcate… noroc că <<asta mică>> e la început de carieră și are timp destul să uite până se lasă… Cât despre mulțumiri, aici vreau să spun EU ceva: MULȚUMESC <<Farcone>>, pentru mine, personal, a fost o onoare să mai joc un an cu tine!” a terminat Mihaela.

Contactat, directorul CSM-ului, Cezar Stoichiciu a părut destul de ferm în declarații: “În fond, cine vrea să plece, să plece! Cine rămâne, rămâne să facă treabă! Aseară a fost domnul Răchită să discute ce ele, la antrenament, să le spună că situația financiară va fi deblocată! Azi merg și eu, o să le dau cuvântul să-și spună oful, să le promit că totul va fi bine de acum înainte!”

Iar Valeriu Răchită, consilierul pe probleme de sport al primarului Dobre, a accentuat: “Am vorbit, aseară, cu fetele și vreau să cred că m-am făcut înțeles! Estimez o perioadă de câteva zile până la normalitate, în fond toată nebunia cu acele PFA-uri a început din martie, nicidecum după alegeri! Sunt convins că situația se va reglementa, sunt dezamăgit de Ramona Farcău și modul în care a ales să iasă din scenă! Cu tot cu tricoul CSM-ului…” a spus Răchită.

Destul de probabil, una câte una – în funcție de data depunerii dosarelor de reziliere – handbalistele ar putea alege să părăsească Ploieștiul. Noua găselniță prin care vor fi plătite va produce efecte abia la jumătatea lunii octombrie. Probabil, prea târziu pentru multe dintre ele, cele patru luni de neplată – perioadă scadentă chiar astăzi! – lăsând atât suspiciune cât și datorii. Dar și mult, mult amar! Cine să le mai poată convinge să rămână?

Acum, sincer, să credem că, vreodată, le vom mai putea vedea pe aceste sportive dăruindu-se în teren așa ca și până acum? Personal, rămân sceptic… În fond vorbim despre caractere, despre oameni cu personalitate clădită după multă muncă și sacrificii, nicidecum despre semeni de-ai lor dispuși să mimeze teoria vieții dar corijenți la materiile ONOARE, MORALĂ și INTEGRITATE! Iar, cum bine se știe, restant la trei materii înseamnă automat… repetenție! Să ne gândim și la asta?

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor