logo
RNTV Live

Fii doamnă mai ales în limbaj şi atitudine! Lecţia de stil cu bloggerul Loredana Chelba

17160210011_6237d1b0ce_b
Raluca Eparu

Indiferent de stilul vestimentar adoptat, de coafura la modă, de machiajul impecabil, o femeie nu poate fi catalogată ca fiind o doamnă dacă nu vorbeşte potrivit acestui statut. Bloggerul Loredana Chelba a observat că multe femei se exprimă asemenea unor birjari şi când fac asta năruie tot ce au încercat să construiască pentru imaginea lor.

14159259_1250335281665006_990856240_n

“Frumoasă, pieptănată perfect, buzele perfect rujate, cu o faţă fină, miroase bine, zâmbeşte galeş şi dintr-o dată îşi bagă……….! Pam pam! Atât de dese aceste situaţii în ultimul timp. De ce simt femeile nevoia să-şi introducă chestii pe care în fapt nu le au, în diverse situaţii, să amintească de morţi şi de rănţti, n-am înţeles niciodată. Cu riscul de a fi considerată o mironosiţă, consider că există cuvinte care nu ar trebui să iasă niciodată din gura unei femei. Sau, mă rog, şi se mai poate întâmpla ca la nervi, sau în glumă,îin cercuri restrânse să mai scoţi cate-o trăsnaie, dar să vorbesti uzual ca o „golanca” e trist pentru sexul feminin. Unul dintre aspectele legate de educaţia mea, la care mama mea ţinea foarte tare, era vorbitul frumos. Îmi amintesc că nu aveam voie sa zic nici pe „dracu”! Se spune că oamenii sunt deviaţi de la „cei 7 ani de acasa” în momentul în care intră în diverse anturaje. La liceu, la facultate, etc. Eu nu am crezut vreodata în puterea anturajului. Dacă ai tărie de caracter, poţi foarte bine să fii într-un anturaj în care există o diversitate de tipologii umane şi totuşi să nu te comporti ca ei. Ca şi fumatul! Am auzit deseori de oameni care s-au apucat de fumat pentru că frecventau cercuri de oameni care o făceau. N-am înţeles-o pe asta, dar nici nu sunt în măsură să mă pronunţ deoarece nu pot să ştiu exact cum stă treaba cu un viciu de acest gen. Revenind la oile noastre, nu cred că vorbitul porcos în cazul femeilor îţi ridică rangul în vreo situaţie. Ba din contră. Da, poate că vei fi considerată „gagica aia mişto” cu care poţi discuta orice, genul pe care o poţi bate pe umăr şi cu care poţi să râgâi liniştit după ce ai băut niste drafturi la Festivalul Berii, dar…oare de ce ai vrea tu, ca femeie, considerată în general o făptura gingaşă, să-ţi atribui niste cojones cu care natura nu te-a înzestrat? Vă îmbrăţişez, Lori”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor