logo
RNTV Live

Forumul Global pentru Democrația Directă Modernă are loc între 15-18 mai la București!

Captura-ecran-27
Constantin Corina

Anul acesta marchează cea de-a 12-a ediție a Forumului global pentru democrația directă modernă, concentrându-se pe tema încrederii în instituții, mass-media și în rândul cetățenilor.

Anul 2024 este un moment geopolitic deosebit de important, în care vocile cetățenilor capătă o importanță sporită la nivel global, european și național, iar România nu face excepție.

Unul dintre evenimentele majore care marchează acest an este Forumul Global pentru Democrația Directă Modernă.

Ce reprezintă acest forum?

Este cea mai mare adunare dedicată democrației directe la nivel mondial și pentru prima dată în istorie, se desfășoară în Europa de Est.

Forumul se va desfășura la București, România, în perioada 15-18 mai 2024, marcând un moment deosebit pentru țara noastră și pentru întreaga comunitate globală. Pe parcursul a 16 ani și pe cinci continente, Forumul Global a adunat o comunitate diversă de activiști, organizații, experți, academicieni și practicieni politici.

Temele abordate în cadrul Forumului includ probleme de interes global, internațional și național, precum democrația, participarea civică a cetățenilor, digitalizarea și încrederea în instituții.

Această conferință este co-organizată de Democracy International, The Swiss Democracy Foundation, Centrul de Expertiză Europeană – EUROPULS, Primăria București și Universitatea din București.

Această ediție a Forumului Global va integra Forumul EUROSFAT într-un mod unic, evidențiind amprenta organizației EUROPULS.

Programul complet al evenimentului, lista vorbitorilor și alte detalii relevante vor fi anunțate în curând pe site-ul Forumului Global 2024. Momentan puteti vizita pagina 2024 – Global Forum on Modern Direct Democracy EUROSFAT – GLOBAL EDITION – EUROSFAT

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor