logo
RNTV Live

Fostul director ANAF ”s-a lepădat” de Sorin Blejnar. A mărturisit totul procurorilor ploieşteni

Fostul director ANAF ”s-a lepădat" de Sorin Blejnar. A mărturisit totul procurorilor ploieşteni
Mihai Constantinescu

Apele încep să se limpezească în acest caz. Dan Stroe, fostul director de Achiziţii şi Investiţii Interne al ANAF, cercetat și el în dosarul luiSorin Blejnar,fost șef al ANAF, a fost audiat în această cauză. Surse apropiate anchetei au povestit că tocmai Dan Stroe este cel care a spus cu lux de amănunte tot ce a făcut Sorin Blejnar. Ar fi încercat să facă un acord de recunoaștere a vinovăției, care deocamdată nu a fost acceptat. În urma declarațiilor sale, procurorii DNA Ploiești ar putea disjunge un nou dosar sau extinde cercetările în cel deja existent.

Stroe este cercetat în dosarul în care Sorin Blejnar a fost arestat și dus în arestul IPJ Prahova, de la Câmpina, după ce mai multe persoane au făcut denunțuri complete despre „rețeaua de tip mafiot” pusă la cale de fostul șef al ANAF.

Printre denunțători se află afaceristul Horaţiu Bruno Berdilă, de la Romsys, şi fostul vicepreşedinte al PDL, Gheorghe Ştefan.

De exemplu, conform acelorași surse judiciare, Berdilă a dat o declaraţie detaliată la DNA şi a arătat că, în cursul anului 2011, a avut o întâlnire cu Sorin Blejnar, la care au participat Gheorghe Ştefan şi şeful de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, dispărut din 2012. În cadrul acestei discuţii s-ar fi căzut de acord ca societatea Romsys SRL să participe la licitaţiile organizate de ANAF.

Blejnar ar fi promis atunci că va interveni pe lângă Dan Stroe, acesta din urmă fiind și persoana care ar fi urmat să-i indice patronului Romsys firma către care trebuia să plătească comisionul de 20%.

Dan Stroe a mai fost cercetat într-un dosar penal, în 2013, pentru complicitate la evaziune fiscală, alături de membrii Clanului Butoane.

sursa max-media

sursa foto agrepres

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor