logo
RNTV Live

Fostul preşedinte Ion Iliescu, audiat astăzi în dosarul “Mineriadei”

Mihai Constantinescu

Fostul preşedinte Ion Iliescu s-a prezentat în această dimineaţă la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul “Mineriadei”, în care este acuzat de crime împotriva umanităţii.

Întrebat de jurnalişti dacă are ceva să-şi reproşeze legat de evenimentele din 1990, Ion Iliescu a răspuns că “Nu”, fără să facă vreun alt comentariu.

“Nu este prima dată când se agită chestiile astea. Ce dovezi? Dar care este problema? E o chestiune care s-a petrecut în 1990, am trecut peste ea, am avut alternative la guvernarea țării. Vor oamenii să…, probabil au primit ceva solicitări să cerceteze. Să cerceteze, care este problema? Voi fi chemat, voi dialoga, voi răspunde, care este problema? Nu este nicio problemă. Eu știu care este rațiunea redeschiderii discuției, că este o treabă care s-a petrecut acum douăzeci și șapte de ani, dar mă rog. Probabil au primit sesizări, oamenii sunt datori să cerceteze, să ducă lucrurile până la capăt”, a declarat Ion Iliescu.

Întrebat de jurnalişti dacă are ceva să își reproșeze din acea perioada, Iliescu a răspuns: “Eu nu am să-mi reproșez nimic din nicio perioadă”.

citeşte mai multe aici www.realitatea.net/ion-iliescu-audiat-la-parchetul-general-in-dosarul-mineriadei_2022537.html#sthash.jhSMNiQ9.dpuf

foto Marius Ghilezan

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor