logo
RNTV Live

Fotbal, minut cu minut: Petrolul a zdrobit sosia Tufeniului!

vintila main
Cristian Anghelescu

Disputat pe un gazon excelent amintind de vremurile bune când echipa debuta în Liga I, meciul dintre AS Tufeni și Petrolul a debutat abrupt, chiar din primele secunde VINTILĂ aflându-se în fața golului, doar intervenția disperată a lui Ghica făcând ca tabela să nu se modifice! tuf1Nu avea să mai rateze după patru minute atunci când, de la 8-9 metri, l-a învins pe portarul Vasile cu un șut plasat, în dreapta acestuia: 0-1! Iar în minutul 18, după pasa de manual a lui Cl. Tudor, același incisiv vârf de atac a înscris fără nicio apăsare în plasa gazdelor: 0-2!

După încă două minute, în urma unui șut plasat, de la 18 metri, „căpitanul“ Cl. Tudor a șutat plasat dar mingea a lovit bara din dreapta portarului! În minutul 22, dintr-un carambol nefericit pentru echipa sa, NUȚĂ a modificat din nou tabela: 0-3! Și, ca să o facă… lată, acesta a făcut un henț stupid în propria suprafață de pedeapsă (24) iar CL. TUDOR (25) a transformat penaltiul acordat de justețe, bară-gol: 0-4! tuf penaltiÎn urma celor două gafe, fundașul central al gazdelor a fost înlocuit imediat după golul reușit din lovitura de penalitate! Nini Popescu a șutat plasat, din lovitură liberă de la 25 metri (35) dar Vasile a plonjat și a respins frumos și eficient! Nici D. Gheorghe nu a fost departe de cea de-a cincea reușită (39), cursa sa din flancul stâng și șutul plasat, puțin în afara spațiului porții, smulgând ropote de aplauze! Iar Vintilă, cu poftă de joc ca mai mereu, a ajuns în fața goal-keeperului gazdelor (40), dar balonul șutat plasat a ocolit de puțin butul drept!

tuf lovlibniniGolul al cincelea a fost reușit de N. POPESCU (42), trasorul acestuia de la peste 25 de metri catapultând balonul direct la vinclu: 0-5! Putea fi chiar 0-6 la pauză dar Cl. Tudor (43) a luat la țintă bara de sus dintr-o altă lovitură liberă de la crca 20 de metri!

După ce, în tur, câștiga cu 4-0 (3-0), “lupii” au reușit în această după-amiază 5 goluri până la pauză! Iar mitanul secund a debutat la fel ca primul! În minutul 50, după centrarea lui N. Popescu, NIȚESCU a reușit să marcheze, la rându-i, iar, după alte patru minute, beneficiind de gafa portarului care a scăpat mingea în plasă, PĂUN a modificat tabela a șaptea oară!

Intrat de puțină vreme, I. DUMITRESCU (68) nu a iertat echipa gazdă, șutul său plasat ducând “lupii” la cota 8! În foame de goluri, dorind să reglementeze și prea discutata temă a golaverajului, “petroliștii” au continuat să țină apăsată pedala accelerației iar PĂUN (75) a marcat pentru 0-9! Iar bomboana pe coliva gazdelor a fost așezată de același G. PĂUN, atacantul marcând al zecelea gol la capătul unei acțiuni individuale de toată frumusețea!

În urma acestei victorii, Petrolul a trecut pe prima treaptă a clasamentului cu o săptămână înaintea derbiului cu CS Blejoi, partidă care, reamintim, se va disputa în nocturnă de la ora 18:00.

Casetă

AS Tufeni – Petrolul Ploiești 0-10 (0-5)

Stadion: „Ilie Oană”. Spectatori: circa 2000. Marcatori: Vintilă (5, 18), Cl. Tudor (25), N. Popescu (42), Nițescu (50), Păun (54, 75, 89), I. Dumitrescu (68)/ Nuță (22, autogol)

Petrolul: Marinică – Olaru, Prunescu, Alecsandru, Velisar – Catană – Nini Popescu (55 I. Dumitrescu), Cl. Tudor (cpt), Nițescu (76 Butufei), D. Gheorghe (46 Păun) – Vintilă (61 Jipa). Antrenor: Octavian Grigore.

AS Tufeni: Vasile – C. Ene (69 A. Ghica), Fl. Ghica, Nuță (28 Brânzei), Iacob, Ghinea – A. Popescu (52 A. Gheorghe), Vădescu, Stan (cpt), V. Popescu – F. Ion. Antrenor: Iulian Savu.

Cartonașe galbene: Ghinea (84)

Au arbitrat: Bianca Giuran (Ploiești) – Sebastian Păduraru (Gura Humorului) și Gabriel Eanche (Ploiești)

Observator AJF: Cătălin Eugen Popescu (Ploiești)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor