logo
RNTV Live

FOTO DOCUMENT/Ameninţări fără precedent în invăţământ. Profesorii ar putea ajunge în comisia disciplinară, deşi acest lucru este ilegal

scoala-boicot
rnews

Ameninţări fără precedent în învăţământ

Ameninţări fără precedent în invăţământ. Profesorii ar putea ajunge în comisia disciplinară, deşi acest lucru este ilegal.

Boicotul de ieri, de la simularea Evaluării Naţionale, scoate la iveală probleme cu mult mai mari decât cea iniţială.

Dascălii au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor legate de salarizare,a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două Camere din Parlamentul României, la solicitarile lor.

Ieri, o parte dintre profesori au avut curajul să spună că nu se mai poate şi nu s-au prezentat la simulări. Această formă de protes a fost aplicată şi în câteva unităţi de învăţământ din Prahova.

Conform unor surse RepublikaNews, imediat după ce s-a aflat unde s-a luat această decizie, au început ameniţările. Dascălii au fost ameninţaţi că vor fi băgaţi în comisia de disciplină, deşi acest lucru este ilegal.

Sindicaliştii din învăţământul prahovean au explicat că ameninţările nu au nici un temei legal. Ba dimpotrivă. Fişa postului nu-i obligă să ia parte la aceste simulări.

Mai mult, profesorii sunt atenţionaţi că vor beneficia de tot spijinul sindicatului şi pe viitor. Astăzi s-a solicitat tuturor organizaţiilor afiliate şi membrilor de sindicat să sesizeze, ÎN REGIM DE URGENŢĂ, orice încercare de intimidare din partea conducerilor unităţilor de învăţământ sau din partea inspectoratelor şcolare, inclusiv în caz de începere a cercetării disciplinare.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor