logo
RNTV Live

FOTO/ Lucrătorii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au făcut ravagii în Prahova

comert produse accidzabile
Mihai Constantinescu

Ample acţiuni ale lucrătorilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice, pentru verificare comerţului cu produse accizabile

FOTO/ Lucrătorii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au făcut ravagii în Prahova

polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Prahova, împreună cu polițiști de ordine publică, investigații criminale și reprezentanți ai Direcției Regionale Vamale Ploiești, au desfășurat o serie de acțiuni în scopul prevenirii și combaterii activităților de comerț cu bunuri a căror proveniență nu este dovedită și, în special, cu produse accizabile deținute în afara unui antrepozit fiscal, în localitățile ce corespund teritoriului de competență ale Poliției Orașului Vălenii de Munte și Secțiilor de Poliție Rurală Bălțești și Drajna.

Potrivit unui comunicat de presă, una din priorități a fost verificarea legalității actelor de comerț ale operatorilor economici și totodată protecția cetățenilor împotriva celor care nu respectă normele legale în domeniul comercializării băuturilor alcoolice și a produselor din tutun.

Au fost vizați cei care comercializează alcool fără banderolă de producție, în afara antrepozitului fiscal, țigarete alte mărci provenite din contrabandă, mărfuri pentru care nu se dețin documente de proveniență. În vizor au fost şi cei care nu își înregistrează în contabilitate veniturile obținute, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor.

Au fost verificați 140 de agenți economici, legitimate 218 persoane și aplicate 161 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 556.930 lei, fiind constatată totodată și o infracțiune.

Au fost confiscate bunuri în valoare de 17.106 lei, cum ar fi 14.620 bucăți țigarete, 220 kg legume și fructe, 410 litri de băuturi alcoolice și non-alcoolice și peste 190 de produse alimentare și nealimentare.

De asemenea, polițiștii au confiscat sumele bani provenite din încasări nefiscalizate, ce se ridică la 2.399 lei, și au retras de la vânzare 99 de produse alimentare în valoare de 2.542 lei.

Cu titlu de exemplu:

 Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Drajna,
administrată de un bărbat în vârstă de 43 de ani, s-a constatat că nu au fost evidențiate în contabilitatea societății toate veniturile provenite din vânzarea de mărfuri, în perioada februarie 2016-prezent, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.
Polițiștii au deschis un dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

 La o societate comercială situată în comuna Gura Vitioarei, polițiștii au identificat
la vânzare, 248 de pachete de țigări diferite mărci, pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de proveniență. De asemenea, agentul economic nu avea fiscalizată suma de 340 lei, provenită din încasările zilnice.
Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au confiscat mărfurile pentru care nu s-au prezentat documentele de proveniență, precum și suma nefiscalizată, și au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 30.000 lei.

IJP Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor