logo
RNTV Live

Foto/ Vezi cum arată Buşteniul cu puţin înainte de 1 Mai

Foto/ Vezi cum arată Buşteniul cu puţin înainte de 1 Mai
Mihai Constantinescu

A devenit deja tradiţie pentru mulţi dintre români ca 1 Mai muncitoresc să fie sărbătorit cu multă distracţie, mici şi bere. Dacă unii preferă marea, alţii preferă muntele.

De ani de zile, Valea Cerbului din Buşteni este unul dintre locurile preferate pentru petrecerea zilei de 1 Mai aşa cum ştiu doar românii să-l serbeze. Muzica, grătarele şi berea rece vor avea loc de cinste în zona de picnic pentru sute de români, iar cabanele vor fi, cel mai probabil, aglomerate, aşa cum este în fiecare an. Zona este căutată în special pentru aerul curat, linişte dar şi pentru frumuseţe.

Astăzi, Buşteniul nu arăta tocmai primăvăratic. Zăpada şi frigul încă îşi face simţită prezenţa.

Lucrurile tind să se schimbe, spun meteorologii. În Muntenia, până pe 28 aprilie, procesul de încălzire a vremii va fi semnificativ, media temperaturilor maxime urmând să ajungă la 23 de grade Celsius, iar cea a minimelor până la 7 — 8 grade. Între 29 aprilie și 1 mai, maximele vor scădea, însă, spre 17 — 18 grade. În perioada 2 — 7 mai, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 18 și 21 de grade, valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar media temperaturilor minime va ajunge să atingă 9 — 10 grade, în timpul celor mai calde nopți. După data de 27 aprilie vor fi condiții de ploi, mai ales averse, aproape în fiecare zi, dar cele pe arii mai extinse și izolat importante cantitativ au probabilitatea mai mare de realizare pe 28 și 29 aprilie, când vor fi posibile și descărcări electrice.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor