logo
RNTV Live

FOTO/Egalitatea de șanse și de gen, prioritate pentru TSD Prahova

poza 3
Mihai Constantinescu

Din anul 2015, la data de 8 mai, în România este marcată Ziua egalității de șanse între femei și bărbați, prilej cu care se atrage atenția asupra discriminării și a efectelor acesteia atât asupra femeilor, cât și asupra bărbaților. TSD Prahova a marcat acest moment.

TSD Prahova, prin Liga pentru “Egalitatea de Șanse pentru Femei și Bărbați”, coordonată de Alecu Alexandru Petru, a ales să marcheze astăzi, 8 mai, Ziua Egalității de Șanse printr-o dezbatere cu tema “EGALITATEA, O ȘANSĂ LA O DEMOCRAȚIE REALĂ ȘI MODERNITATE’’, ce a avut loc la sediul PSD Ploiești.

În cadrul dezbaterii au fost abordate câteva teme de interes pentru societate, cei prezenți luând cuvântul în cadrul dezbaterilor. La conferință au participat invitați de seamă din rândul societății civile prahovene, ce au ca arie de interes promovarea egalității de șanse, reprezentanți ai Parlamentului României, Andrei Nicolae, dar și persoane importante din conducerea județului Prahova, domnul Bogdan Toader, Președinte al Consiliului Județean Prahova, domnul Cristian Ganea, viceprimar al municipiului Ploiești, precum și consilieri municipali și județeni.

Egalitatea de șanse și de gen trebuie să constituie un obiectiv central al oricărei societăţi democratice care doreşte să creeze drepturi cetăţeneşti depline şi egale pentru toţi şi este intrinsec legată de dezvoltarea durabilă a acesteia, fiind vitală pentru punerea în practică a drepturilor omului.

Genul implică roluri, responsabilităţi, constrângeri şi privilegii construite social factori atribuiti sau impusi femeilor şi bărbaţilor într-o anumită cultură. Atitudinile şi caracteristicile referitoare la gen, rolul jucat de bărbaţi şi femei şi aşteptările referitoare la ei variază de la o societate la alta şi se schimbă de la o epocă la alta.

Obiectivul de ansamblu al egalităţii de gen este crearea unei societăţi în care atât femeile, cât şi bărbaţii se bucură de aceleaşi oportunităţi, drepturi şi obligaţii în toate sferele vieţii. Se poate afirma cu tărie, faptul că există egalitate între femei şi bărbaţi atunci când ambele sexe sunt capabile să împartă în mod egal puterea şi influenţa, atunci cand ambele sexe au oportunităţi egale în ceea ce priveşte independenţa financiară prin muncă şi prin întemeierea propriei afaceri să se bucure de acces egal la educaţie şi de oportunitatea de a-şi dezvolta deprinderile şi talentele, să împartă responsabilitatea pentru ca toți copiii lor să fie liberi de orice fel de constrângeri, intimidări şi acte de violenţă referitoare la gen, atât acasă, cât şi la locul de muncă.

sursa comunicat presă TSD

sursă foto facebook Cristian Mihai Ganea

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor