logo
RNTV Live

Fotografii de colecţie cu Majestatea Sa Regele Mihai I al României

regele Mihai I
Mihai Constantinescu

Regele Mihai,ultima mare personalitate a istoriei României din secolul XX

Ultimul suveran al României, a încetat din viață pe 5 decembrie, ora 13.00, la reședința sa din Elveția. Avea 96 de ani. De mai bine de un an și jumătate era grav bolnav. Majestatea Sa regele Mihai I este ultima mare personalitate a istoriei României din secolul XX.

Pe pagina de Facebook Istorie în culori au apărut mai câteva fotografii de colecţie cu Regele Mihai I al României.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/video-regele-mihai-ajuns-la-ploiesti/

Folosindu-se o tehnică specială, fotografiile au fost transformate din cadre alb-negru în unele colorate Este vorba despre mai multe imagini surprinse în copilărie dar și tinerețe.

Mihai I s-a năsut pe data de   Sinaia. A a decedat pe   Elveția. A fost regele României între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947.

A fost unul dintre puținii foști șefi de stat din perioada celui de-al Doilea Război Mondial care au trăit și în secolul XXI. Fiu al principelui moștenitor Carol, Mihai a moștenit de la naștere titlurile de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen. A renunțat la titlulri  mai târziu, notează wikipedia.org.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor