logo
RNTV Live

FOTO/Instalații vechi de 50 de ani, pereți crăpați și plini de mucegai și aer irespirabil. Este imaginea horror pe care zilnic o înfruntă sute de copii din Ploiești

crapaturi bazin vega 2
rnews

Instalații vechi de 50 de ani, pereți crăpați și plini de mucegai și aer irespirabil. Este imaginea horror pe care zilnic o înfruntă sute de copii din Ploiești

Bazinul Vega din Ploiești, locul în care vin zilnic peste 250 de copii pentru a participa la lecțiile de înot, a fost construit în anii 70.

În cei 50 de ani de funcționare, nu s-au făcut investiții majore, ci doar cârpeli pe sume uriașe, direcționate către anumite firme.

Nici vorbă de înlocuit instalațiile vechi de jumătate de secol, care sunt uzate și care se defectează frecvent. Asta ca să nu mai vorbim de aerul irespirabil din bazin, sau de pereții plini de mucegai, crăpați și scorojiți.

La clădirea în care funcționează pompele și centralele termice ( care apropo, funcționează non stop pentru că nu știe nimeni să le oprească), pereții sunt atât de fisurați, încât se vede în exterior.

FOTO:

Directorul CSM Ploiești, Cristi Nica, spune că apa în care înoată sute de copii zilnic, este sigură. Și asta deși mai mulți părinți au reclamat săptămâna trecută că apa din bazin era verde.

Am aflat și cauza. Singura pompă care asigură umplerea și golirea bazinului, a cedat.

În loc să fie înlocuită, pompa a fost reparată. O cârpeală făcută de un angajat, care nu garantează o bună funcționare a instalației.

Tot directorul Nica spune că a comandat un kit de reparații pentru pompă.

”Nu avem voie să facem investiții în mijloace fixe. Nu ne permite bugetul. Vom vedea cât va mai merge pompa în aceste condiții”, ne-a declarat Cristi Nica. 

Ce nu spune directorul CSM, dar știe toată lumea, este că bugetul a fost construit de către oamenii lui. Iar faptul că nu sunt bani de investiții, are o altă explicație.

Surse din interiorul clubului acuză că banii ar merge către echipe unde joacă apropiați ai directorului, în timp ce unele secții sunt nevoite să facă antrenamete pe întuneric.

Victimă în această ecuație, este Baza Sportivă Vega, care se degradează pe zi ce trece.

În urmă cu doi ani, din bugetul local ”au zburat” 120.000 de euro pentru o spoială. Evident, suma pentru care nu s-a făcut nimic, a ajuns în buzunarul cui trebuie.

Întreaga poveste aici: https://portal.republikanews.ro/videojaf-pe-bani-publici-la-bazinul-vega-dezvaluiri-incredibile-filmate-cu-camera-ascunsa/

Reparațiile făcute atunci la tavan, parcă nici nu ar fi existat vreodată. Pereții sunt plini de mucegai, iar schelele au ruginit.

Nu mai vorbim despre aerul irespirabil. Nu există o instalație de dezumidificare. Așa că, fără o astfel de instalație de ventilație corespunzătoare copii mai că se sufocă în timpul orelor.

Din nefericire, autoritățile nu au găsit bani pentru reabilitarea bazinului, sau nu au vrut să găsească.

Nici bani pentru construirea unui bou bazin nu vor fi prea curând. Asta dacă nu se mobilizează pentru accesarea de fonduri europene.

Până atunci, sute de copii din Ploiești sunt nevoiți să-și desfășoare orele de înot în acest decor horror. Un decor plin de pericole!

Să vă fie rușine, domnule director CSM! Să vă fie rușine, domnule primar!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor