logo
RNTV Live

GALERIE FOTO/ VIDEO/ Contribuţia prahovenilor la realizarea României Mari, prezentată într-o lucrare impresionantă

lansare carte 6
Mihai Constantinescu

Azi a avut loc lansarea albumului ”Contribuția județului Prahova la Războiul de Întregire a Neamului”

GALERIE FOTO/ VIDEO/ Contribuţia prahovenilor la realizarea României Mari, prezentată într-o lucrare impresionantă

Astăzi, Prefectura Prahova a organizat evenimentul de lansare a albumului ”Contribuția județului Prahova la Războiul de Întregire a Neamului”,  lucrare apărută cu sprijinul ministerului culturii și Identității Naționale în cadrul manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri.

Impresionantul album prezintă contribuţia pe care au avut-o prahovenii la realizarea României Mari, prin pierderile umane, suferințe și pagube materiale. Albumul cuprinde fotografii de pe front, imagini ale unor clădiri care acum nu mai există, pagini din ziarele acelor vremuri, imagini ale rafinăriilor ploieștene în timpul ocupației germane sau acte administrative semnate de prefecții și subprefecții prahoveni din timpul Primului Război Mondial. În afară de elementele istorice foarte cunoscute, lucrarea cuprinde și mărturii ale prahovenilor sau informații despre cazuri particulare care au ajuns prin petiții la prefecți.

Albumul  a fost scris și documentat de Darie Codruț Constantinescu, consilier în cadrul compartimentului Afaceri europene, relații internaționale, strategii și programe de dezvoltare economică. În demersul său a fost sprijinit şi de către Asociația Județeană ”Cultul Eroilor” Prahova, Biblioteca ”Nicolae Iorga” Ploiești, Arhivele Naționale Serviciul Județean Prahova, Asociația pentru educație și dezvoltare urbană (A.E.D.U.) și Muzeul Național de Istorie a României care a pus la dispoziție fotografii relevante publicate în cadrul Expoziției Marele Război 1914-1918.

Evenimentul a început cu intonarea Imnului României.

Nu au lipsit nici momentele artistice.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor