logo
RNTV Live

Galerie foto/Mizil, oraşul furturilor de energie electrică? Sancţiunile au curs

furt curent
Mihai Constantinescu

Furturi de energie electrică în Mizil

Galerie foto/Mizil, oraşul furturilor de energie electrică? Sancţiunile au curs

Mizil ar putea fi numit după ziua de astăzi oraşul furturilor de enegie electrică. În câteva ore au fost descoperite 15 astfel de infracţiuni.

Descoperirile au fost făcute de echipele de jandarmi şi cei de la Electric. Astfel la 7 imobile au fost identificate nereguli privind instalațiile electrice constând în modificarea acestora cu scopul de a ocoli aparatul de măsură încât consumul real sa nu fie înregistrat, precum si ruperea sigiliilor.

În toate aceste cazuri jandarmii au întocmit proces verbal de constatare a infracțiunilor de furt, ruperea de sigilii și  realizarea de modificări pentru ocolirea aparatelor de măsură, fapte prevăzute și pedepsite de art. 228 Cod penal, art. 260 Cod penal și art. 92, alin. 2 din Legea 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale.

Documentele de constatare întocmite au fost transmise organelor de urmărire penală pentru continuarea verificărilor în vederea tragerii la răspundere a autorilor.

sursa IJJ Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor