logo
RNTV Live

Galerie foto:O profesoară de pian din Belgia face, în România, praline mai bune decât în ţara ei!

10426130_919038598119508_307953764558930377_n
Raluca Eparu

O fostă profesoară de pian s-a mutat din ţara natală Belgia, în România şi acum face bomboane de ciocolată mai bune chiar decât cele din ţara sa. Fabrica de ciocolată din comuna gorjeană Crasna este deja cunoscută de mulţi oameni, iar cei care ajung prin părţile locului trec să o viziteze. Ciocolata făcută aici este de cea mai bună calitate, fiind făcută cu fructe de la noi şi cu ingredientele belgiene ale pralinelor.

În 2012, profesoară a renunţat la pian şi s-a stabilit, aici, la Crasna, unde a deschis o fabrică de ciocolată.  Trandafiri din ciocolată, pantofi şi maşini de lux sunt doar câteva modele deja cunoscute de toată lumea, atât că uimiţi de acurateţea cu care imită florile naturale prea puţini îndrăznesc să mănânce delicioasele figurine care conţine pastă de migdale, ciocolată cu lapte şi lecitină de soia.

”Business-ul în ciocolată prinde destul de bine, dar este încet, pentru că am fost primii cu o făbricuţă de praline belgiene, cu reţete originale şi cu tot felul de fructe de pădure proaspete, banane, portocale sau fistic. Nucile le luăm din România, zmeura, bananele vin de afară, dar pasta de alune şi ciocolata, materia primă, vine din Belgia. Atelierul se află la Crasna, tot ce se vinde în magazinul din Târgu-Jiu se face la Crasna. În ceea ce priveşte trandafirii comestibili, am descoperit o formă pentru ciocolată în Belgia şi aşa m-am gândit să fac trandafiri din ciocolată. Căutam ceva specific pentru Sfântul Valentin şi aşa am găsit forma. Turnăm două straturi de ciocolată în formă şi apoi le punem un sfert de oră la frig. Apoi trebuie să pregătim umplutura, umplem cele două jumătăţi, le lipim, le lăsăm iar la frig. Frunzele nu sunt de ciocolată. E un cadou plăcut. Trei trandafiri au un preţ mai bun, costă 60 de lei. Unul singur costă 25 de lei. Facem reducere ca să fie atractiv şi un buchet”, a declarat Marie Carels, pentru Mediafax.

sursa galeria foto pagina de facebbok a ciocolateriei

citeste în continuare: http://www.mediafax.ro/social/galerie-foto-fabrica-de-ciocolata-a-unei-foste-profesoare-din-belgia-a-devenit-atractie-turistica-in-gorj-16208968/gallery-16208960/11

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor