logo
RNTV Live

GALERIE FOTO/Până la sfărşitul săptămânii au loc acţiuni rutiere de proporţii în Prahva. TISPOL

acţiune rutiera 1112
Mihai Constantinescu

Acțiunea TISPOL de control la nivel european al transporturilor de marfă și persoane în plină desfășurare

GALERIE FOTO/Până la sfărşitul săptămânii au loc acţiuni rutiere de proporţii în Prahva.  TISPOL

În aceste zile, la nivel european, se desfășoară o acțiune rutieră ce face parte din calendarul TISPOL. Conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, pe șoselele statelor membre ale U.E, au loc verificări ale traficului de mărfuri și de persoane.

Potrivit IJP Prahova, în perioada  22 – 28 iulie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române va coordona, la nivel naţional, o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiesti-a-inceput-sa-construiasca-si-totul-a-luat-o-intorsatura-neasteptata/?fbclid=IwAR18Adjr4yM1J65dbaol7W2HIi61SzFjotDBKZASNSAvZ1E6_C-i0Zphn2Q

Acţiune rutieră de proporţii în Prahova

Acţiunea se desfăşoară şi în Prahova. Astfel, polițiștii rutieri acționează pentru depistarea și sancționarea acestor participanți la trafic. Sunt vizaţi cei care nu respectă normele legale de circulație, precum numărul de pasageri în autobuze, neconcordanțe în graficele zilnice, nerespectarea timpilor de odihnă sau utilizarea cartelelor tahograf, conform programului.

Astfel, ieri, la primele ore ale dimineţii, oamenii legii au acționat în forțe mărite pe raza municipiului Ploiești și a comunei Blejoi.

Cu această ocazie, timp de două ore polițiștii au controlat peste 50 de autovehicule de transport marfă și persoane și au efectuat 25 de testări cu aparatul etilotest.

Bilanţ acţiune

În urma verificărilor efectuate, polițiști au aplicat 19 sancțiuni contravenționale. 10 pentru conducătorii de vehicule de transport public persoane și alte 9 pentru abaterile conducătorilor vehiculelor de transport marfă.

Dintre acestea, 7 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță. O sancțiune a fost aplicată  pentru anvelope de alte dimensiuni decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare. O altă   sancțiune a fost aplicată pentru mai multe persoane în vehicul decât numărul de locuri prevăzut. Sancțiune a fost aplicată şi pentru pentru montarea unui dispozitiv ilegal de manipulare a tahografului ori a diagramei (tip magnet). O sancțiune a fost dată  pentru utilizarea unui tahograf care are termenul de valabilitate al verificării/calibrării periodice depășit. O sancţiune s-a aplicat pentru conducerea unui vehicul fără a utiliza cartela tahografică. O alta a fost aplicată pentru oprirea unui microbuz în alte stații decât cele prevăzute în graficul de parcurs. O sancțiune s-a aplicat şi pentru necompletarea documentelor de transport în cazul unei curse speciale de transport.

De asemenea, polițiștii au reținut permisul de conducere al unui conducător. Acesta efectua transport public de persoane deşi sub influența alcoolului şi cu certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale unui alt conducător auto, întrucât inspecția tehnică periodică a microbuzului era expirată.

Amenzile aplicate contravenienților ating valoarea de 18.220 lei.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor