logo
RNTV Live

GALERIE FOTO/România a preluat, pentru jumătate de an, şefia Consiliului UE

UE 4
Mihai Constantinescu

GALERIE FOTO/România a preluat, pentru jumătate de an, şefia Consiliului UE

De la de la 1 ianuarie 2019, România a preluat de la Austria, Preşedinţia Consiliului UE, pentru un mandat de şase luni. Ceremonia de preluare a şefiei Consiliului UE a avut loc aseară, la Ateneul Român.

Preşedinţii Comisiei Europene – Jean-Claude Juncker, Consiliului European – Donald Tusk, Parlamentului European – Antonio Tajani se află de joi la Bucureşti, iar ieri au participat la ceremonia impresionantă de la Ateneul Român  alături de președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă.

“Vizita membrilor Comisiei Europene are loc în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene (UE), începând cu 1 ianuarie 2019. Colegiul Comisarilor efectuează, la începutul fiecărui semestru, o vizită în statul membru care deţine Preşedinţia Consiliului UE. Subiectul discuţiilor va fi legat de Preşedinţia României la Consiliul UE, cu accent pe principalele dosare europene pe care România le va gestiona în această perioadă”, potrivit unui comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene.

Agenda preşedintelui Comisiei Europene a inclus o serie de întâlniri importante şi cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, la Palatul Parlamentului, dar şi cu Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor