logo
RNTV Live

Gazdele cu ocaziile, oaspeții cu victoria!

maincornu blejoi
Cristian Anghelescu

Gazdele cu ocaziile, oaspeții cu victoria!

Derbiul etapei, CS Cornu – CS Blejoi, s-a jucat la Bănești, gazdele anunțând din vreme că gazonul arenei din Cornu necesită tratament.

A fost un meci disputat în ritm alert, frigul dublat de vântul puternic punându-și amprenta pe calitatea spectacolului fotbalistic. Care, una peste alta, a cam lipsit…

Un gol și… atât!

Gazdele au făcut un joc bun, chiar dacă destui dintre titulari nu se ridică, scriptic, la valoarea omologilor din Blejoi. Herea (6, 41) și Simion (18) au avut golul pe frunte ori în vârful bocancului, dar mingea a refuzat să scuture plasa bravului Gheorghe! Iar în mitanul secund, după gafa arbitrului (vezi mai jos!), același Preda (71) a fost aproape de a egala situația pe tabelă.

Oaspeții se puteau desprinde în ultimele 3 minute, la două faze de contraatac, ambele în situație de superioritate 4-2. Numai că Anghel și Vasile au preferat să se îndrepte spre colțul terenului, la trecerea timpului!

Veniți ca favoriți, măcar și prin prisma primei poziții în ierarhie, blejoienii au decepționat dacă vorbim despre meciul în ansamblu. Golul marcat în repriza secundă – centrare a lui Cr. Vasile în fața porții și reluare simplă, CR. MIHĂIȚĂ (65) – a reprezentat, în fapt, singurul balon trimis de oaspeți pe spațiul porții adverse! În rest, bine așezați în teren de antrenorul Vlad, fotbaliștii din Blejoi au pasat la nesfârșit, de foarte multe ori cu portarul, terminând partida sub sudalmele extrem de puținilor spectatori prezenți la arenă!

Arbitrul Vulpe a comis-o! De două ori!

Mergând pe ideea că Herea&Co. vor ataca și astfel vor crește spațiile pentru contraatac, blejoienii au stat “la cutie”. Le-a ieșit, până la urmă, dar numai după ce arbitrul Alex Vulpe a greșit flagrant! În favoarea lor!

Era minutul 51 atunci când, la o neînțelegere în defensiva oaspeților, Preda a scăpat spre gol dar a fost faultat, evident, la 8 metri, de către portarul Ad. Gheorghe! Penalti și cel puțin avertisment, parcă așa sună paragraful din regulament vizând infracțiunea! Nu a fost așa, Vulpe închizând ochii, inexplicabil, la acest fault! Scriu inexplicabil întrucât nu este prima oară când îl urmăresc și niciodată nu s-a întâmplat să facă o așa gafă! Tot greșit, și tot în favoarea oaspeților a judecat și faza din minutul 89. Atunci, blejoianul Pârvu a făcut un alt fault de “galben” – cu primul fiind gratulat în minutul 62! – dar Vulpe, după un moment de derută, a renunțat să-l mai avertizeze!

Este greu de crezut că aceste greșeli au fost intenționate! Dar, la un astfel de derbi, orice minimă trecere cu vederea a unei faze este taxată exponențial! De peste tot! Iar erorile descrise, ambele fluierate pro-oaspeți, chiar nu au fost de minimă importanță!

Casetă

CS Cornu – CS Blejoi 0-1 (0-0)

Stadion: „Comunal” Bănești. Spectatori: 54. Marcator: C. Mihăiță (65)

CS Cornu: Vanghele – Ghica, Oaie, Cortan, Ștefan – Condrea (71 Dragomir), Stăncilă (46 R. Dumitru), Băcioiu, Preda – Simion, Herea (cpt). Antrenor: Mihai Dinu.

CS Blejoi: Ad. Gheorghe – Ruptureanu, D. Badea, Filip (cpt), Ghinea – Rudaru, Ir. Dumitru (62 Pârvu) – Cr. Mihăiță (87 Enciu), Ursu (46 Anghel), Vl. Badea (79 Iordache) – Cr. Vasile. Antrenor: Răzvan Vlad.

Cartonașe galbene: Ștefan (77)/ D. Badea (20), Mihăiță (61), Pârvu (62), Ruptureanu (80), Enciu (90+1)

Au arbitrat: Alex Adrian Vulpe – Doru Petre și Gabriel Răduță (toți din Ploiești)

Observator AJF: Virgil Dridea.

Rezultatele complete ale etapei a XI-a

Unirea Teleajen Ploiesti – CSO Plopeni 2 – 0

CS Cornu – CS Blejoi 0-1

AFC Brebu – CSO Teleajenul Vălenii de Munte 3-2

Unirea Urlaţi – Avântul Măneciu 5-2

CS Măneşti 2013 Coada Izvorului – CS Ceptura 6-0

Petrolul 95 Ploieşti – AFC Băneşti-Urleta 2-0

CSO Măgura Slănic – Petrolistul Boldeşti 1-3

CSO Tricolorul Breaza – CS Păuleşti 0-1

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor