logo
RNTV Live

Gerul năprasnic a înmuiat inima unei tinere. Gestul ei a făcut înconjurul ţării

bunic
Mihai Constantinescu

O tânără a primit în casa ei un om sărman

Gerul năprasnic a înmuiat inima unei tinere. Gestul ei a făcut înconjurul ţării.

Ne-am obişnuit să vedem pe străzi oameni sărmani care, din diferite motive, ajung să trăiască sub cerul liber. De multe ori aceste persoane, cu chip invizibil, au poveşti de viaţă uimitoare. O astfel de poveste a aflat şi o tânără din Timişoara despre un bătrânel de pe stradă. Totul a început de la o pătură.

Ancka Gaica este din Timişoara. Venea de la serviciu când a observat un bătrânel de 73 de ani.

„L-am văzut sărman, cu hainele murdare, ude, cu niște pantofi mărimea 46 (aprox) și fiind vizibil că poartă la picior cu 3 nr mai mici. Îl întreb dacă vrea o pătură…(mătușa mea cumpărându-mi una nouă recent și dorind să o donez pe cea veche, având acest gând de mai de mult timp)…însă nu am avut cui… El spune: „Desigur, vreau pt că eu am una care e cam subțire (acestea au fost cuvintele lui). Am zis: „Haideți cu mine acasă și v-o dau cu drag!”, a povestit Ancka Gaica pe Facebook.

Omul din spatele chipului chinui

Şi aşa s-a şi întâmplat. Pe drum,  Ancka a aflat că noul ei prieten nu mâncase în acea zi , dar şi că sub chipul împovărat de greutăţi se fala o persoană extrordinară.

Un om extraordinar și foarte deștept, care știe 2 limbi străine la perfecție (italiana și engleza). Engleza mai ales, scris și vorbit la perfecție, întrucât a stat în America (Chicago) timp de 23 de ani, plecând la vârsta de 34 de ani. [Din cauza – n.r.] dorului de casă, de mamă și a câtorva probleme personale a hotărât să revină în România, acum aprox 15 ani. O decizie nu tocmai înțeleaptă, aș zice eu, în final, deoarece în România nu mai avea pe nimeni în afară de mama lui (pe atunci). Cu alte cuvinte, acum e singur pe lume, (fratele lui murind anul trecut) și trăind cu un ajutor social de 130 de lei/lună, stând într-o casă dărăpănată, cu o cameră, fără încălzire, fiind moștenire de la părinții lui. Are 18 ani de lucru în România, dar nu mai are cartea de muncă, actele ca dovadă …nimic…A lucrat 8 ani în SUA cu acte, în rest la negru”.

S-a ales cu un bunic

Înduioşată, Ancka l-a rugat să rămână în acea seară la ea acasă. L-a hrănit, i-a oferit un pat cald, iar la schimb a primit un nou prieten şi un bunic.

Gestul tinerei s-a viralizat instant.

“Vă mulţumesc tuturor pentru miile de aprecieri şi sutele de mesaje pe care le primesc…Încerc să le citesc pe toate şi să vă răspund cum pot!E de nedescris sentimentul din suflet!
PS:FITI schimbarea pe care o doriţi in lume! Oferiţi iubire şi D-zeu vă va răsplăti!
CINE DOREŞTE Să ÎL AJUTE PE CIPRIAN,AŞTEPT MESAJELE ÎN PRIVAT!, a adăugat aceasta” 

sursa Facebook

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor