logo
RNTV Live

Ghinion teribil. Cum a căzut tânărul alpinist în prăpastia Coștilei. Căutările au fost reluate. FOTO

salvamont_avalansa.jpg3
Ciprian Radu

 Cum a căzut tânărul alpinist în prăpastia Coștilei

Salvamontiștii din Bușteni au reluat astăzi oprtațiunea de căutare a tânărului luat de avalanșă în Valea Coștilei. Șansele să fie găsit în viață sunt însă reduse. 

 

Filmul incidentului este terifiant. Întâmplarea arată încă o dată că muntele îi poate pedepsi până și pe cei experimentați și bine echipați.

Grupul care s-a aventurat pe Valea Coștilei a fost compus din patru băieți și o fată.

Traseul face parte din categoria 1B și este interzis pe timp de iarnă.

Culmea, incidentul s-a petrecut când victima mai avea câțiva metri și ieșea din vale în Platoul Bucegi…

Atunci s-a declanșat avalanșa. Valul de zăpadă a parcurs toată valea, ajungând până în apropierea Refugiului Coștila, aflat practic la baza abruptului.

Sâmbătă, echipa formată din salvatori de la salvamont Bușteni și Prahova a găsit doar casca, pioleții și rucsacul tânărului căzut în prăpastie.

Salvatorii spun că sunt șanse mari ca tânărul să fie găsit astăzi. Șansele ca acesta să fi supraviețuit avalanșei și căderii sunt însă minime.

“Ne întristează faptul că sfaturile noastre nu sunt luate în seamă, turiștii continuând să urce pe văile din abruptul prahovean sau pe traseele turistice marcate, dar care sunt închise în sezonul de iarnă, riscându-și în acest fel viața” este mesajul salvamontiștilor.

În timpul căutărilor, s-a produs o a doua avalanșă, care a fost aproape să-i surprindă și pe salvatori.

Sursa foto: Salvamont Bușteni

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor