logo
RNTV Live

Gimnastica feminină românească se scufundă

campian plecare
Cristian Anghelescu

Gimnastica feminină românească se scufundă

De destulă vreme, gimnastica feminină românească trăiește doar prin veteranele Cătălina Ponor şi Larisa Iordache. Și asta, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020, atunci când acestea acestea vor avea 33, respectiv 24 de ani!

Într-un material pe tema haosului care domnește la FRG, revista IlfovSport dezvăluie un fapt incredibil. Anume plecarea talentatei gimnaste din generaţia tânără, Olivia Cîmpian, în vârstă de 16 ani, la un club din Ungaria! Mai mult, aceasta ar intenționa să concureze sub steagul ţării vecine de acum încolo!

Președintele Stoica, groparul gimnasticii feminine!

Totul este posibil sub mandatul actualului preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica. Mandat care se încheie în prima decadă a lunii august, “strălucind” prin necalificarea echipei feminine la Jocurile Olimpice din 2016! Plus alte contraperformanțe care mai de care mai mari!

Stoica se află la vârful federaţiei din 2005, atunci când i-a succedat în funcţie lui Nicolae Vieru, cel care conducea forul din 1987.

“Aşadar, medaliata cu bronz la Europenele de juniori din 2016, solul de aur de la TOP Gym 2017, concursul celor mai bune gimnaste din lume de la Charleroi, multiplă campioană naţională şi participantă la Campionatele Europene de senioare de la Cluj, vorbim de arădeanca Olivia Cîmpian, de 16 ani, a plecat în Ungaria, urmând să se antreneze la un club din ţara vecină şi să reprezinte culorile steagului maghiar!

După mai bine de şase ani de gimnastică la Deva, în care antrenorii au investit în ea muncă şi pricepere, exact când să se culeagă roadele, coordonatorul Centrului, Nicolae Forminte, şi preşedintele Federaţiei, Adrian Stoica, o împing spre alte zări pe talentata Cîmpian, de parcă în antecameră ar mai fi vreo 10-15 de talia ei.

Eu cred că cei de la Deva nu mai au răbdare să lucreze cu gimnastele, nu mai au dragostea faţă de sport, faţă de copii, ba cred cu tărie că nici capacitate nu mai au, de a le duce pe aceste fete sus, cât mai sus. Probabil că părinţii gimnastei şi-au dat seama că la Deva se bate pasul pe loc, iar Olivia a ajuns la 16 ani, vârstă la care ar fi trebuit să explodeze în plan performant – dar cine să le arate drumul, când loturile sunt făcute subiectiv, iar munca nu este deloc susţinută”, notează revista IlfovSport.

 

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor