logo
RNTV Live

Grădina Botanică Bucov, unicat în ţară. Află cum este posibil

Grădina Botanică Bucov, unicat în ţară. Află cum este posibil
Mihai Constantinescu

Grădina Botanică Bucov este unicat în ţară. Cel puţin aşa susţin autorităţile locale care au reuşit acest lucru după ce au dotat grădina cu o fântână în formă de piramidă, unică în România.

Pentru un rezultat cu efect rapid, reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova au cheltuit o mică avere, adică 45.000 de euro. După patru luni de muncă, Grădina Botanică este dotată acum cu o  fântână impresionantă, ce are o înâlţime de şapte metri şi este din inox. Primele teste au fost deja făcute şi se pare că funcţionează perfect.

„Aşa ni s-a spus, că este unică, noi am gândit-o aşa datorită faptului că am vrut ca această grădină să fie o grădină a viitorului, deoarece sunt vieţuitoare care nu cresc într-o zi, ca Făt-Frumos. Trebuie să aşteptăm. Am plecat de la efectul de piramidă care se întâlneşte în natură. Şi clădirea centrală va fi tot sub formă de piramidă, de sticlă”, a declarat corespundentului MEDIAFAX, Emilia Iancu, directorul Muzeului de Ştiinţele Naturii Prahova.

sursa http://www.mediafax.ro/social/fantana-arteziana-unica-in-forma-de-piramida-construita-la-gradina-botanica-bucov-16257008

sursa foto libertatea.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor