logo
RNTV Live

Grațiela Gavrilescu și ALDE Prahova susțin candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidențiale

tariceanu 1
rnews

Grațiela Gavrilescu și ALDE Prahova susțin candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidențiale

Miercuri, președintele ALDE a anunțat oficial că intră în bătălia pentru Cotroceni.

Călin Popescu Tăriceanu a transmis un mesaj tuturor celor care ”cred că a venit vremea ca țara noastră să depășească epoca experimentelor sociale”.

Iată ce le-a transmis Tăriceanu românilor:

”Dragi români,

Am decis să intru în cursa prezidențială și fac anunțul oficial și aici. Voi candida din partea ALDE și a tuturor celor care cred că a venit vremea ca țara noastră să depășească epoca experimentelor sociale.

Soarta României trebuie să fie în mâinile politicienilor cu experiență și competență, nu a creațiilor de laborator, teleportate la Cotroceni prin jocuri de interese și nu prin munca și realizările proprii.

Personal, mă consider un politician cu experiență: am fost deputat, senator, ministru, vicepremier, prim-ministru, președinte de Senat, vicepreședinte de partid european, am condus partide, am fondat partide, la putere ori în opoziție, am contribuit la alcătuirea primei Constituții post-comuniste, am simțit și gustul victoriilor și pe cel al înfrângerii.

Am parcurs, deci, toate etapele necesare unei cariere împlinite și am realizat asta având, de cele mai multe ori, șansa unor oameni de excepție în jurul meu, alături de care am construit. Pentru că politica e, în primul rând, o muncă de echipă și de construcție.

Am avut șansa de la Dumnezeu să fiu Prim-ministrul care a semnat aderarea României la UE, probabil cea mai mare realizare de la Revoluția din decembrie 1989.

Am văzut cum s-au schimbat vremurile și figurile politice.

Am văzut lideri curajoși și lideri înțelepți, dar am văzut și lideri politici al căror interes de a fi realeși trecea înaintea oricărei alte valori. Și în numele dorinței de a fi realeși au sacrificat tot: principii, oameni, libertățile și valorile românilor. Totul!

Trebuie să ne regăsim unitatea, echilibrul intern, bunul simț care să ne țină pe drumul cel drept.

Pentru toate astea, am decis să intru în luptă și să mă bat până la capăt.

Nu candidez pentru a face figură frumoasă în turul întâi, ci pentru a mă bate de la egal la egal cu Klaus Iohannis.

Nu fac aranjamente subterane doar pentru a-i netezi actualului președinte drumul spre un nou mandat. Un mandat pe care cel mai slab președinte din istorie nu îl merită, cum nu l-a meritat nici pe cel în derulare. Primul președinte după care nu rămâne absolut nimic.

Nu fac parte dintre cei care consideră zarurile ca fiind aruncate.

Bătălia nu s-a încheiat. Bătălia abia începe!

Vă cer sprijinul pentru acest proiect, vă cer sprijinul să construim o Românie mai bună, o Românie unită, solidară. Avem nevoie de o astfel de Românie, pentru că asta înseamnă o Românie puternică.

Capul sus, români! Mergem până la capăt!” – a postat Călin Popescu Tăriceanu pe pagina lui de socializare.

Reacțiile din Prahova nu au întârziat să apară.

Președintele ALDE Prahova, Grațiela Gavrilescu, a postat un mesaj emoționant pe Facebook.

”Am fost, sunt și voi rămâne alături de Călin Popescu Tăriceanu!
Pentru viziunea lui politică!
Pentru consecvența lui de a apăra idealurile și principiile liberale cu orice preț!
Pentru spiritul de echipă!
Pentru onestitate!
Pentru curaj!
Pentru experiența lui profesională, politică și administrativă, clădită temeinic, treaptă după treaptă, identificându-se cu istoria, făcând istoria acestei țări.
Pentru că a-ți pune semnătura de premier al României pe actul aderării la Uniunea Europeană, de fapt, înseamnă să faci istorie, în cel mai bun și mai frumos înțeles al cuvântului!
Și să îți păstrezi coloana vertebrală dreaptă, ca al doilea om în stat, când primul confundă Bruxellesul cu Înalta Poartă, tot a face istorie înseamnă!
Miza viitoarelor alegeri este imensă!
Noiembrie ne găsește dezbinați, debusolați, cum nu am fost niciodată!
Avem nevoie de un nou proiect de țară, care să ne unească, să ne dea curaj și speranță și să ne redea demnitatea de români, indiferent de opțiunile politice pe care le avem, de interesele de grup și de influențele la lumina ori în umbra cărora trăim.
Avem nevoie de un președinte care să ne accepte, să ne respecte și să ne iubească pe toți !
Un președinte cu o inimă mare… cât un proiect de țară!
Călin, te susțin!” – a scris pe Facebook, Grațiela Gavrilescu. 

Și membri ALDE Prahova susțin candidatura lui Tăriceanu la președinția României:

”Membrii Organizației PRAHOVA a ALDE își exprimă satisfacția că domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu a fost desemnat, în forurile de conducere ale partidului, drept candidat pentru funcția de președinte al României, așa cum ne-am dorit cu toții.

Ne bucurăm și suntem mândri că domnul președinte a acceptat să intre în cursa prezidențială, dând, astfel, încă o dovadă a responsabilității, a curajului și a viziunii sale politice, care ne motivează și ne mobilizează!

Dorim să îl felicităm, să îi urăm succes și să îl asigurăm de întreaga noastră susținere!

Dumnezeu să îi ajute în acest demers și să ocrotească România!”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor