logo
RNTV Live

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, în timp ce pentru modificarea Codurilor penale s-a ales varianta Ordonanţei de Urgenţă

Mihai Constantinescu

Guvernul a adoptat aseară, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, în timp ce pentru modificarea Codurilor Penale s-a ales varianta Ordonanţei de Urgenţă. OUG a fost publicată deja în Monitorul Oficial şi urmează se intre în vigoare în termen de 10 zile.

Concret, prin Ordonanță de Urgență a Codului Penal și Grațierea,mai mulți politicieni vor scăpa de pedepse. Pe lista se află inclusiv Sebastian Ghiţă, Mircea Cosma, Marina Vanghelie şi Liviu Dragnea, etc.

Una dintre modificările Codului Penal se referă la articolul 269 privind favorizarea infractorului, care spune că “favorizarea săvârşită de un membru al familiei sau de un afin până la gradul II nu se pedepseşte”.Concret guvernanţii au pus la adăpost şi afinii până la gradul II.

O altă modificare importantă face referire la abuzul în serviciu. Cei care vor fi descoperiţi că vor face abuz în serviciu nu mai riscă pedeapsa cu închisoare de la 2 la 7 ani, ci interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică la închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă. Abuzul în serviciu are prevăzut prin lege un plafon al pagubei materiale în cunatum de până la 200.000 de lei. Acest prag nu constituie o infracţiune.

O altă modificare importantă se referă la instituţia denunţului. „denunţul se depune la organul de urmărire penală competent în termen de 6 luni de la săvârşirea faptei prevăzute de legea penală”.

sursa Gândul Info

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor