logo
RNTV Live

Guvernul vrea siguranță în trafic! Cine nu mai poate obține permis de conducere

trafic
rnews

Guvernul a adoptat, săptămâna trecută, o strategie care prevede cresterea sigurantei pe soselele din tara noastra, in conditiile in care Romania e pe primul loc in UE la numarul de morti in accidente rutiere. Iar una dintre masuri este ca sa ai minim 10 clase pentru a putea da examenul pentru permisul auto.

Prin acest plan, Executivul spera ca, in 2020, decesele din trafic sa fie de doua ori mai putine decat in 2010, adica sa scada de la 2.377 la 1.188. In cadrul documentului sunt propuse mai multe masuri, potrivit unui comunicat remis Ziare.com. Astfel, in perioada imediat urmatoare, Executivul vrea sa introduca inregistrarea video a examenelor auto pentru profesionisti, iar pe termen lung va fi amendata legea astfel incat scolile de soferi sa-si poata prelungi autorizatia de functionare cu conditia ca minim 50% dintre cursanti sa promoveze examenul.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor