logo
RNTV Live

Halep, dezlănțuită, joacă “sferturi” la Wimbledon!

simona victorie azarenka
Cristian Anghelescu

Halep, dezlănțuită, joacă „sferturi” la Wimbledon!

Într-unul dintre cele mai aşteptate meciuri din optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, Simona Halep a întâlnit-o pe Victoria Azarenka. A fost o reeditare a unui duel de care românca îşi aminteşte cu mare plăcere. Duel pe care ea îl consideră “unul dintre cele bune jocuri ale carierei”.

Jucătoarea din Belarus, revenită după ce a născut în luna decembrie a anului trecut, conducea cu 2-1 în întâlnirile directe cu Halep. Victoriile ei au venit, însă, în 2012, înainte ca actualul loc 2 mondial să devină ceea ce este în prezent.

Astăzi, după un joc bun mai ales în setul secund, Simona s-a impus cu 7-6 (3), 6-2, după 90 de minute de joc.

Cum a decurs jocul la Wimbledon

După ce a cedat primele două ghemuri, 0-2, Halep a egalat dar s-a văzut condusă, din nou, 2-4. A urmat un al doilea rebreak și o egalare intempestivă la patru. S-a ajuns la tie-break iar românca s-a impus cu 7-3, după un set dominat mai mult de Azarenka. Un set care a durat 55 de minute!

Setul secund a debutat excelent pentru Simona, sportiva din România jucând excelent de la prima minge. A ajuns rapid la 4-0 profitând de prea multele greșeli neforțate ale sportivei din Belarus. Pe serviciul ei a făcut 5-0, Azarenka și-a câștigat serviciul, 5-1, iar apoi a realizat un break, 5-2! Halep a închis meciul, 6-2, tot după un ghem câștigat pe serviciul adversarei. După 35 de minute de joc!

Simona Halep și-a egalat performanţa reuşită anul trecut la Londra, calificarea în sferturi. Cel mai bun rezultat al ei la treilea Grand Slam al anului este prezenţa în semifinale, în 2014.

În semifinale, Simona o va întâlni pe britanica Konta, aceasta eliminând-o pe franțuzoaica Garcia, 7-6, 4-6, 6-4, după două ore și 14 minute de joc.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor