logo
RNTV Live

Halucinant.Cum se face justiție după ureche în România. Cazul primarului condamnat abuziv a ajuns în presa națională

primar_eugen_david
rnews

Primarul din Florești a fost condamnat abuziv.

În urmă cu două luni prezentam cum o instanță din România a dat un verdict halucinant, în contradicție cu alte instanțe care s-au pronunțat în același caz.

La acel moment, Judecătoria Câmpina l-a condamnat la un an și trei luni de închisoare cu suspendare, pe primarul comunei Florești, Eugen David, sub acuzația de conflict de interese.

Mai exact, primarul a fost condamnat pentru că ar fi emis dispoziții de primar (act administrativ pe care numai primarul are voie să-l semneze), prin care a acordat niște ajutoare financiare unor rude.

Vorbim despre o eroare gravă a instanței.

În luna martie 2016, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, arăta în rechizitoriul întocmit de procurori că, în perioada 16.09.2009 – 26.02.2014, inculpatul Eugen Eduard David, în calitate de primar al comunei prahovene Floreşti, a emis nouă dispoziţii de primar prin care o rudă a acestuia, dar şi rude prin alianţă au obţinut în mod direct foloase materiale.

Concret, David era acuzat că a dispus plata către persoanele respective a unor ajutoare de urgenţă.

Două instanțe au decis că primarul a acordat legal ajutoarele.

Primarul comunei Florești a anulat la acea vreme acordarea ajutoarelor către rudele sale. Aceastea însă s-au adresat instanței și l-au dat în judecată pe primar.

Magistrații Tribunalului Prahova, dar și instanța Curții de Apel Ploiești, le-au dat câștig de cauză rudelor. Și asta pentru că, conform legii, toate persoanele beneficiaseră justificat de acele ajutoare.

Mai mult, instanțele au subliniat faptul că gradul de rudenie nu îl putea împiedica pe edil să le acorde aceste ajutoare, mai ales că erau întrunite toate condițiile legale ca acești cetățeni să devină beneficiari.

Hotărârile definitive au fost prezentate și instanței de la Câmpina. În ciuda evidențelor, magistrații de aici au continuat să susțină că ajutoarele au fost acordate ilegal.

Lucru fals și demonstrat în sentințele date de Tribunalul Prahova și Curtea de Apel Ploiești.

Povestea a fost preluată și de presa națională.

Lumeajustitiei.ro a prezentat și analizat cazul halucinant, care demonstreaza cum se face justitie dupa ureche in Romania.

Asta daca nu cumva avem de-a face cu rea-credinta.

”Nu este vorba despre vreun personaj mediatizat sau cunoscut publicului larg, ci despre un simplu primar de comuna. Un primar care s-a trezit condamnat pentru conflict de interese, pe motiv ca a dat ajutoare unor rude, asta desi tot o instanta, ba chiar una superioara, a stabilit ca nu poate refuza acordarea unor asemenea ajutoare rudelor. De bezna mintii, nu altceva!”, spun cei de la Lumeajustitiei.ro

Citește mai multe aici: http://m.luju.ro/bezna-mintii-judecatoria-campina-l-a-condamnat-pe-primarul-din-floresti-eugen-david-pentru-conflict-de-interese-pe-motiv-ca-a-acordat-ajutoare-unor-rude-halucinant-in-timp-ce-dosarul-edilului-se-judeca-la-judecatoria-campina-curtea-de-apel-ploiesti-a-deci

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor