logo
RNTV Live

Ia mai ziceți cu semafoarele, dom’ primar! Cine mai e vinovat pentru accidentul cu tramvaiul?

dobre TCE
Ciprian Radu

Miercuri dimineață, doi bărbați au ajuns la spital cu politraumatisme, după ce mașina în care se aflau a intrat într-un tramvai, în intersecția dintre Șoseaua Nordului și Cina.
De vină este șoferul autoturismului, care nu a acordat prioritate tramvaiului.

Numai că intersecția respectivă, una dintre cele importante ale Ploieștiului, e dotată de când lumea cu semafor. Care însă nu merge de câteva luni.

Iată ce ne-a scris un cititor, martor la eveniment: “Accidentul s-a petrecut pe Șoseaua Nordului la intersecția cu Rapsodiei și Andrei Mureșanu unde semafoarele nu mai funcționează de luni bune și este un calvar să o traversezi!”

Scandalul semaforizării în Ploiești tocmai se stinsese, după ce orașul a fost, multă vreme, fără contract de mentenanță pentru sistemele din intersecții.
Culmea e că, și după ce firma a câștigat licitația, semafoarele tot nu merg!

Iată ce spunea, luni, primarul Adrian Dobre despre problema semaforizării: “După câștigarea licitației de mentenanță, s-au făcut o serie de reparații. Între timp, semafoarele s-au defectat din nou. Am trimis o adresă către firma respectivă”

În timp ce orașul zace paralizat sub un munte hârțogăraie birocratică, hârtii, adrese și tot felul de expertize cu finalitate neclară, ploieștenii cad pe capete în capcanele întinse parcă la tot pasul.

Ăștia doi, cu mașina, au dat cap în cap cu tramvaiul, alții fac coadă la service, cei mai ghinioniști au trebuit să-și petreacă timpul prin spitale…

Mai e o intersecție pe care toți ploieștenii ar vrea să o vadă “luminată”: cea dintre Șoseaua Vestului și Malu Roșu.

Aici intervine Dobre și ne lămurește deplin: ,,Semaforizarea de la intersecța Șoseaua Vestului cu Malu Rosu face obiectul unei noi licitații pentru că este vorba despre o investiție!”

Da! Și totuși se mișcă, ar spune descoperitorii galbenului intermitent la semafor!

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor