logo
RNTV Live

Idee inedită într-o şcoală din Prahova. Mini-muzeu amenajat chiar într-o sală de curs

muyeu magurele
rnews

Idee inedită într-o şcoală din Prahova. Cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială din Măgurele au hotărât să amenajeze un mic muzeu etnografic, chiar în incinta şcolii, mai exact într-una din sălile de curs.

” Va fi o casă tradiţională muntenească din secolul al XVI-ea, cu o cameră în care vor putea fi văzute un război de ţesut, o sobă, un pat, un putinei, un fier de călcat şi o vârtelniţă. Tot în acest mini muzeu vor putea fi admirate costume populare, diferite ţesături, toate foarte vechi. Încercăm să reconstruim mediul în care trăiau ţăranii pe vremea aceea şi să îi facem pe copii să simtă şi ei acea perioadă” a declarat, pentru mediafax, Claudia Iliescu, directorul şcolii.

” Avem multe obiecte vechi adunate şi ne-am gândit să facem acest muzeu.” Căsuţa tradiţională de secol XVI  va avea şi o prispă şi va fi aproape de dimensiunile reale ale unei locuinţe de acum patru secole.

Mini -muzeul de la Măgurele va fi inaugurat pe 12 mai.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor