logo
RNTV Live

IGNATUL și pregătirea bucatelor în afumători pot face scrum gospodăriile. Avertismentul pompierilor

trichineloză
Mihai Constantinescu

IGNATUL și pregătirea bucatelor în afumători pot face scrum gospodăriile. Avertismentul pompierilor

Nu transformați cea mai frumoasă perioadă din an în tragedie. Din nefericiere, statisticile confirmă faptul că perioada sărbătorilor de iarnă prezintă risc crescut de producere de incendii.

În anii precedenţi, în perioada sărbătorilor de iarnă, multe gospodării s-au făcut scrum din neatenția acordată în timpul sacrificării animalelor şi utilizarea focului deschis în curţi, construirea şi utilizarea afumătorilor, amenajarea pomilor de Crăciun, precum şi exploatarea mijloacelor de încălzire.

Cei care vor sacrifica porci de Crăciun sunt sfătuiți să aleagă locul pentru pârlirea porcilor la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje

De asemenea, buteliile de gaze utilizate la pârlirea porcilor trebuie amplasate la distanţă faţă de arzător, iar furtunurile să fie prevăzute la capete cu coliere de fixare.

Afumătorile trebuie confecţionate din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi trebuie amplasate independent de celelalte construcţii din gospodărie.

Pompierii recomandă atenție maximă și brazilor de Crăciun. Este interzis să fie aprinse  artificii sau lumânări în pomul de Crăciun (sau în apropierea acestuia) indiferent că este natural sau artificial. Se poate aprinde rapid conducând la incendierea locuinţei!

Vezi și https://portal.republikanews.ro/lista-zilelor-libere-in-2019-cum-sunt-recompensati-salariatii-care-merg-la-serviciu-in-zilele-libere/?fbclid=IwAR2OTQC-2pe-I-UlTNh2x0ZDL5bn1t7ZFipTLYvceV87uN6q6arjT0pnHDA

sursa ISU Prahova

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor